Преминете към основното съдържание

7 мита за бръчките, в които е време да спрете да вярвате

Съвет: Да се усмихвате не е проблем!
© iStock

Никой няма да отговори на всичките ви въпроси за бръчките тип пачи крак, но има начин да полагате правилни грижи за кожата, които да забавят появата на първите фини линии по лицето ви. И е време да спрете да правите глупости с надеждата, че това ще спре бръчките. Ето кои 7 твърдения за появата на бръчките са мит.

Мит 1: Генетиката е основната причина за появата на бръчки

Истина: причина номер едно за бръчките е слънцето. Наследствеността може да играе значителна роля, но не толкова, колкото излагането под ултравиолетовите лъчи. В този смисъл слънцезащитните продукти наистина са най-добрият приятел на младата кожа.

Мит 2: Хората с мазна кожа имат по-малко бръчки

Истина: Възможно е тази кожа да изисква повече специални грижи, но категорични доказателства за това твърдение липсват. Просто мазната кожа изисква по-леки продукти в Т-зоната на лицето, но антиейдж грижите за нея са същите като при другите типове кожа. И, да – хидратацията е също толкова важна.

Мит 3: Колкото повече антиейдж продукти използвате, толкова по-бързо ще видите резултати

Истина: Освен, че се излагате на риск от разпиляване на значителна сума пари, ефектът е траен само към момента на ползването на кремовете. А прекаляването с козметика сам може да доведе до дразнене и зачервяване на кожата.

Мит 4: След като забележите ефекта, може да спрете да ползвате антиейдж козметика

Истина: Нищо не е непосредствено или постоянно. Ключът към поддържането на тонуса на кожата е постоянната рутина. Така че, замислете се , преди да изхвърлите крема в коша.

Мит 5: След като откриете крема, който работи за вашата кожа, трябва да използвате само него

Истина: Рутината е добра идея в грижата за кожата, но е добре от време на време да превключвате на друг режим. Кожата с възрастта се променя, както и нуждите й. Това означава, че продуктите, които са действали преди година, може би вече са неефективни. На пазара непрекъснато се появяват нови подобрени формули. Поинтересувайте се кои са най-ефективни за състоянието на кожата ви към момента.

Мит 6: Колкото по-скъп е кремът, толкова по-ефективен е той

Истина: Всичко е в концентрацията на съставките и във формулата. Понякога ще се изненадате колко добре действа по-евтин крем, но с точната за нуждите на вашата кожа формула.

Мит 7: Ако се усмихвате, по-бързо ще се образуват бръчки по кожата ви

Истина: Свидетели сте на това как Виктория Бекъм или Ким Кардашиян са пестеливи на усмивки. Знаем, че всяка мимика предизвиква определено „износване“ на кожата. Но дори и да не се усмихвате, тези фини линии ще се появят на същото място по същото време. Затова, усмихвайте се на воля, без да се замисляте.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser