Преминете към основното съдържание

7 начина да преобразите интериора за Цветница

Потърсихме професионалист и получихме полезни съвети за интериора

Великден и Цветница са перфектният момент да направите свежа пролетна промяна в дома си, която да ви създава настроение през цялата година! Бъдете смели, импровизирайте, а ако искате да следвате последните актуални тенденции в интериорния дизайн, обърнете внимание на няколко неща.

Актуални са меките пастелни тонове, всички нюанси на сивото, освежени от цветни акценти в жълто, много зеленина, естествени материали, блясък и елегантна визия в лицето на класическия, но и модерен бронз.

Потърсихме архитект. Ивета Попова за съвети. Тя ни предложи няколко лесни начина да трансформирате любимото си пространство в пролетна картина, а с още информация от ATG DESIGN вече сме сигурни, че искаме да започнем с обновяването веднага.

#1. Един от най-лесните и бързи начини е да „облечете“ стените си с автентичен тапет! На мода са всички тропически щампи, такто и тези на цветя. Ако пък сте по-консервативни, можете да заложите на дюс тапет, но в цярък цвят, а защо не и микс между различни подхождащи си цветове! Препоръчваме ви висококачествените стенни облицовки на белгийските лидери OMEXCO и KHROMA (може да ги намерте от АТГ АД в шоурум на бул. Климент Охридски 150)

#2. Заменете старото кресло с ново, цветно! Интересни предложения от италианския производител Infinity, кресло модел HUG или полипопиленовите столчета DROP, подходящи както за вътре, така и за терасата ви! Ако пък нямате много място можете да заложите на един или няколко компактни пуфа, като експериментирате с различни текстури и материи.

#3. Поканете природата в дома си - от стандартните саксии с цветя и цитрусови дръвчета през интересни импровизации с клонки на стената до естествен мъх на панели, който носи мириса на гора (от Benetti Moss). С него можете да облечета цяла стена или да го вградите в рамка за картина, да декорирате осветително тяло или мебел!

#4. Акценти в мед - както вече споменахме, съчетанието светъл мрамор и лъскав мед продъжава да бъде актуално и стилно. Разбира се, с метала не бива да се прекалява - достатъчно е сложите някоя масичка, ваза или пък осветително тяло, които да придават лукс и елегантност на интериора ви. Интересни предложения имат белгйската фирма TRIO и артистичната гръцка ZAMBELIS!

#5. Ръчни плетените килими внасят уют и индивидуален чар в помещенията.Ако всичко останало е умерено и спокойно, те могат да разчупят обстановката по неповторим начин!

#6. Един от най-лесните начини да промените дома си с минимум средства са цветните възглавници и кошове за съхранение! От разнообразните кутии на ИКЕА до ръчно изработените модел на Anthropologie UK, всичко зависи от вашия вкус и индивидуален стил.

#7. Да не забравяме и кухнята - артистични вази, цветни чинии и чаши, а защо не и престилка за готвене с пъстра щампа за повече настроение? Изразете себе си чрез най-малките детайли и посрещнете празниците в чудесно настроение!

Всички мебели и декорации от споменатите марки можете да видите в шоурума на фирма АТГ АД на бул. Климент Охридски 150.

Още по етикети

лайфстайл , интериор
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser