Преминете към основното съдържание

7 причини защо 30-те са по-добри от 20-те

Какви са предимствата на dirty thirties?
© iStock

#1. Мъжете

Кога най-после ще се обади? Това е любимият въпрос на 20-годишните! Когато вече сте на 30, шансът да не се взирате перманентно в телефона си, стряскайки се от всеки звън, е голям. Вероятно вече сте намерили мъжа на живота си. А в случай, че не сте, вече поне знаете точно какво искате и нямате настроение за игрички.

#2. Уикендите

В двайсетте си човек прекарва най-често вечерите си с Маргарита, Космополитън или Блъди Мери. За трийсетте са по-типични уютните вечери с приятели. Сутрините, след които, са много по-приятни!

#3. Ваканцията

Разбира се, на 20 все още беше вълнуващо да делите една стая с още осем екзотично миришещи непознати с раници. Това влиза и в лоу-кост приключението с комари под звездите. Но на 30 човек най-после може да си позволи стая 4-звезден хотел. И, да, хотелската хавлия в повечето случаи създава много по-приятно усещане от спалния чувал.

#4. Жилището

Довиждане, стая в квартира, делена с още няколко студенти! Чао, мебели втора употреба! Най-сетне човек разполага с повече финанси за по-скъпи мебели и може да се отдаде на страстта си за обзавеждане. И най-хубавото: няма съквартирантка, която да седи на ВАШИЯ диван с мъж, който виждате за пръв път. Едно царство само за вас: трийсетте правят това възможно.

#5. Сексът

С годините става по-добър! Това е!

#6. Начинът, по който изглеждате

Не се страхувайте! И на 30 изглеждате също толкова ослепително, може би и по-добре. Сега вероятно пиете по-малко алкохол. Спите повече. Храните се по-здравословно. Спортувате повече. Създали сте си рутина за поддържане на здравето и красотата. И, разбира се, сте придобили повече самоувереност и житейски опит, което автоматично ви прави по-красива.

#7. Гардеробът

Любимите ви дрехи от двайсетте (разбира се, находки на изгодна цена) траеха само един сезон. На трийсет човек осъзнава, че не е необходимо да напасва стила си според всяка модна тенденция. Знае какво му стои добре и инвестира парите си по-скоро във важни базови дрехи.

Текст Диана Цикова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser