Преминете към основното съдържание

7 разкошни хотела, които са били дворци

Помните ли как героите в приказките пътуват през девет земи в десета в търсенето на магични същества? Е, днес ние го правим в търсене на магичния си комфрот. И го намираме отново в дворци като от приказките. Париж / Le Meurice Кучето на...

Помните ли как героите в приказките пътуват през девет земи в десета в търсенето на магични същества? Е, днес ние го правим в търсене на магичния си комфрот. И го намираме отново в дворци като от приказките.

Париж / Le Meurice

Кучето на снимката е препратка към един от символите на хотела, който е един от най-прекрасните във френската столица.

Според легендата по време на първата реставрация на хотела през 1905 г работниците се натъкнали на бездомно куче. То станало любимо на собствениците, които добавили образа му към герба на сградата. Историята е показателна – собствениците Le Meurice винаги се отличавали с гостоприемство и внимание към детайла. Чест гост на хотела бил Салвадор Дали, който изкарвал часове в градината , на ресторанта на покрива, откъдето се разкриват шпрекрасни гледки към градините Тюйлери. Днес хотелът е истинско историческо наследство – интериорът му напомня залите на Версай.

 

Лондон / The Ritz

За жителите на Бъкингамския дворец хотелът в съседство служи като своеобразна резиденция – приемите и деловите срещи на членовете на кралското семейство се състоят именно там.

Легендарният хотел е разположен между модерния Mayfair и аристократичния Сейнт Джеймс и е на 110 години. През всичките тези години в него са отсядали членове на кралското семейство, държавници и редица взискателни и изискани гости. Ресторантът му е носител на една звезда Мишлен, а за да посетите автентичното традиционно пиене на чай в 5 ч трябва да си запазите място 6 седмици предварително.

 

Виена / Hotel Imperial

Имперски разкош, легендарни десерти и без преувеличение най-добрият виенски шницел в града – тези аргументи превръщат хотела в един от най-известните в Австрия.

Историята на двореца на улица Рингщрасе тръгва от времената на Австро-унгарската империя. Стените на сградата помнят гости като крале, монарси, държавници, хора на изкуството и представители на съвременния шоубизнес. Но слават на хотела не се дължи само на знаменитите му гости. Той предлага един от най-вкусните десерти в Австрия – известния десерт „Империал“ с марципан и шоколад. Със същата слава се е окичил и виенският шницел.

 

Венеция / Ca'Sagredo

Дворец от XV век, възвишаващ се над Канале Гранде, моментално привлича погледите към себе си – дори във Венеция, където не липсват грандиозни фасади и гледки. Най-интересното наистина се крие в елегантната му розова фасада.

Името си хотелът получава от влиятелния венециански клан Сагредо, чиято собственост е бил двореца. Днес той е със статут на национален паметник на културата. Оригинални фрески барелефи от XVII-XVIII век съжителстват със съвременни услуги и технологии. Стаите са 42 на брой. Сюитата La Biblioteca Sagredo е известна с безкрайните си лавици с книги, а II Casino Dei Sagredo – с фантастичните си скулптури на екзотични зверове. Ако сте решили сватбата ви да е тук, бъдете убедени, че тя ще бъде не по-лоша от тази на Джордж Клуни.

 

Мианмар / Belmond Governor's Residence

Къщата от 1920 г помни времената, когато е служела за резиденция на владетеля на Мианмар.

Къщата в колониален стил с градини и езера с лотоси е превърната в жилище на първите държавници на страната отдавна, а днес е хотел. В Мианмар е невъзможно да останете на едно място – дори и най-мързеливият става откривател. След като разучите града Янгон, може да се насочите към любимите места на Киплинг, а финалът с различни СПА процедури е задължителен.

 

Санкт Петербург / Four Seasons Hotel Lion Palace

Северната столица неслучайно е известна като „град на дворците“: един от най-грандиозните е Лобанов-Ростовски с гледка към Вознесенски проспект.

Това имение дължи красотата си на същия архитект, който е създал Исаакиевския събор, а двата каменни лъва на портата дори са споменати в поемата на Пушкин „Медният конник“. За своите 200 години дворецът е видял много: балове, заседания на Военни министерства, бил е общежитие, а от 19 век е хотел, напомнящ за най-романтичния и елегантен период в историята на Русия.

 

Тайланд / Banyan Tree Phuket

Вилата в разкошния курорт на островното кралство е личен дворец на Тайската принцеса.

Преди повече от 20 години именно от този курорт, който е собственост на милионера Хо Куон Пинг започва историята на мрежата от азиатски хотели. Истински рай на земята, построен от нулата, в близост до уединения плаж Бангтао. На мястото на изоставените калаени мини се появили луксозни имоти. Най-величествена от всички е Three Bedroom Double Pool Villa – 2500 кв.м. На брега на лагуната, с два басейна, три спални с легла, достойни за източните принцеси. Незаменимият бонус е СПА академията – самите вие може да разучите различни техники на масажа.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser