Преминете към основното съдържание

7 съвета как да удължите живота на електронния четец

Няколко хиляди книги в едно устройство: задължително е да го обгрижвате ежедневно

Свикнахме с гледката на хора с поглед, сведен към електронния четец - в метрото, в парка, на опашката... Електронните четци стават все по-популярни. Няма как да не е така, защото в паметта на това малко устройство се побират няколко хиляди книги, които може да са винаги с вас. Но, за да са ви по-дълго на разположение, трябва да полагате определени грижи

Ето няколко съвета, които ще удължат живота на любимия ви електронен четец!

1. Пазете електронния четец от случайни удари и изпускане. Този съвет е към хората, които предпочитат да четат докато пътуват и обикновено държат електронния четец в джоба или в чанта си. Защитните аксесоари - твърди кейсове и калъфи - ще съхранят електронния четец по-добре. Предпазващото екрана фолио е допълнителен гарант за безопасност. 

2. Поне веднъж в седмицата почиствайте екрана с мека кърпичка. Най-добре е да е от микрофибър. Можете да използвате и мокра кърпичка без съдържание на спирт. Все още малко хора знаят, че повърхността на екрана може да бъде повредена от контакт с корозивни течности като алкохол, ацетон и други разтворители. Ако почиствате екрана с мокра кърпичка, след това задължително го подсушете.

3. Въздържайте се от четене на места с висока влажност. Много хора не могат да устоят на изкушението да почетат хубава книга, докато си взимат релаксираща вана. Имайте предвид, че парата може да проникне през устройството и след това да се кондензира, което със сигурност ще го развали. Разбира се, не става дума за водоустойчивия електронен четец PocketBook Aqua – с това устройство може спокойно да се гмурнете до 1 дълбочина метър!

4. За да осигурите по-дълъг живот на батерията на електронния четец, най-добре го заредете веднага след покупката по изрично посочения начин. След това, винаги, когато електронния четец ви информира, че батерията е изтощена, изключете го и го оставете да се зареди напълно за 8-12 часа.

5. По-добре не оставяйте батерията на четеца да падне напълно. Литиевойонните батерии нямат т нар. памет ефект, затова не е необходимо да са изразходвани на 100% преди ново зареждане.

6. Най-добре дръжте четеца винаги частично зареден. Идеалните условия за дългосрочно съхранение на литиево-йонна батерия са да бъде зареден от 30 до 50 процента при температура около 15 ° C.

7. Избягвайте да излагате устройството на прегряване. Пазете електронния четец далеч от пряка слънчева светлина и не го оставяйте в близост до електрически уреди.

Тези седем прости правила ще ви помогнат да запазите вашия електронен четец в перфектно състояние и по-дълго да се радвате на удоволствието от четенето на електронни книги.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser