Преминете към основното съдържание

7 тренда в интериорния дизайн, които ще са актуални през 2020 г.

И не само!
© iStock

Минимализъм & максимализъм

Не, това съчетание не е оксиморон! Минималистичните принципи в дизайна на домашния интериор ще съжителстват с максимализъм при десените, цветовете и текстурите. Представете си например стая в неутрално бежово или сиво, семпъл едноцветен диван и смел детайл като килим на разноцветни кръгове или ромбове...

Мебели като скулптура

Досущ като произведение на изкуството, те също са акцент, който ще придаде коренно различно звучене на интериора в дома ви. Полъх от постмодеризма – защо не? Неочакваните форми не изключват практичносттта, така че не се колебайте да инвестирате в подобно ново допълнение.

Зелен оазис

Растения у дома? Категорично да! А принципът е „колкото повече, толкова повече“.

Женственост

Оставете своя почерк поне в една от стаите. Полилей с ресни би придал женственост, но и усещане за лукс на помещението, в което е поставен.

Микс от ново и старо

Тук говорим за стилове. Според дизайнерите смесването на традиционни и съвременни елементи е най-сигурният начин да постигнете интериор, неподвластен на времето. Включете винтидж, бохо или средновековни акценти в модерно обзаведена стая. Ако не прекалите, резултатът ще е впечатляващ.

Естествени материали

Тук имаме предвид дърво на първо място. А важно условие е нещата, направени от него, да са възможно най-малко обработени, за по-голяма автентичност. Например дървена масичка, при която е запазена оригиналната форма на парчето дърво.

Синьо

Няма как да не се съобразим с цвета на Pantone за 2020 г. – класическо синьо. Хубавото е, че той няма да стане демоде след изтичането й, защото по традиция се свързва със спокойствие. Ако не искате да купувате нов син диван или да пребоядисвате стените, заложете на декоративни възглавнички в този нюанс.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser