Преминете към основното съдържание

7 урока, които научихме от Виктория Бекъм

Споделяме с вас няколко ценни неща, които всяка жена може да научи от бившата Posh Spice

© getty

1. Ти създаваш своето „Аз“

Спомняте си „Spice Girls“, нали? Виктория още тогава се открояваше на фона на останалите момичета със стил. И докато Sporty Spice, Scary Spice, Ginger Spice и Baby Spice останаха само образ, продукт, то Posh Spice (posh – луксозен) продължи да съществува. Нещо повече, разви се като спирала от Виктория Адамс, момичето с големи мечти и амбиции, през съпругата на един от най-известните футболисти в света до моден дизайнер, предприемач и една от най-влиятелните VIP личности.

2. Приемай провалите си без драма

Да, всички помним не толкова успешната кариера на Posh Spice като соло изпълнител. Тогава Виктория преосмисли нещата и реши да се захване с това, в което е по-силна – модата. Всяко зло... за добро.

3. Знай кога да продължиш напред

Колкото и да е трудно за верните фенове на „Spice Girls“ да забравят любимата си момичешка банда, Виктория бе достатъчно откровена да признае, че модата винаги е била нейната истинска страст. Не очаквайте да пее отново, ако се случи друго събиране на групата, защото тя просто е продължила напред и не иска да се връща назад.

4. Мечтай смело

Виктория никога не се е страхувала да се цели нависоко. Е, навремето не се омъжи за принц, а за футболист, но пък и за миг не се колебае да изпрати свои модели на Кейт Мидълтън. В списъка й с известни личности е и Джулия Робъртс.

5. Семейството на първо място

Въпреки натоварения си график Виктория намира време и за семейството си. Ясно е, че тя и Дейвид са много заети хора, но е вярно и това, че се стараят да прекарват време с децата си винаги, когато това е възможно – у дома или заедно всички на Седмицата на модата например, в съседство с Ана Уинтур. Не е чудно защо мисис и мистър Бекъм са възприемани като двойка за пример сред знаменитостите.

6. Използвай влиянието си за добри каузи

В деня, в който първият й бутик в Лондон отвори врати (2004 г.), тя стана посланик на добра воля на UNAIDS (програма на ООН за ХИВ/СПИН). Виктория посети ХИВ клиники в Кейптаун, Южна Африка. На много места по света деца и жени с ХИВ нямат достъп до лечение. „Това е началото на едно важно за мен пътуване. Като жена и майка, имам отговорността да подкрепям други жени“, обяви тя по време на 69-ата Асамблея на ООН в Ню Йорк. „За мен е гордост и чест да работя с UNAIDS в тази нова за мен роля, за да помогна за набирането на средства и за информираността, кауза в подкрепа на жените и децата, засегнати от ХИВ.“

7. Между високите токчета и маратонките

През 2006 г. Виктория Бекъм публикува „That Extra Half an Inch: Hair, Heels and Everything in Between“ наръчник с модни съвети, включващи примери от нейния живот. Сега тя е известна като един от най-успешните британски модни предприемачи с едноименен дизайнерски лейбъл и безспорна модна икона. Въпреки това понякога можем да я видим и с маратонки. Защо? Защото комфортът и функционалността също са от значение. „Разбрах какво ми подхожда и какво не. Сега съм много по-сигурна в себе си, на възрастта, на която съм, със семейството и кариерата, които имам, и това се вижда от начина, по който се обличам.“

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser