Преминете към основното съдържание

7 урока, които научихме от Виктория Бекъм

Честит рожден ден, мисис Бекъм!
© getty

Днес Виктория Бекъм навършва 45 години. По този повод решихме да хвърлим бърз поглед към живота и кариерата й. Споделяме с вас няколко ценни неща, които всяка жена може да научи от бившата Posh Spice.

1. Ти създаваш своето „Аз“

Спомняте си „Spice Girls“, нали? Виктория още тогава се открояваше на фона на останалите момичета със стил. И докато Sporty Spice, Scary Spice, Ginger Spice и Baby Spice останаха само образ, продукт, то Posh Spice (posh – луксозен) продължи да съществува. Нещо повече, разви се като спирала от Виктория Адамс, момичето с големи мечти и амбиции, през съпругата на един от най-известните футболисти в света до моден дизайнер, предприемач и една от най-влиятелните VIP личности.

2. Приемай провалите си без драма

Да, всички помним не толкова успешната кариера на Posh Spice като соло изпълнител. Тогава Виктория преосмисли нещата и реши да се захване с това, в което е по-силна – модата. Всяко зло... за добро.

3. Знай кога да продължиш напред

Колкото и да е трудно за верните фенове на „Spice Girls“ да забравят любимата си момичешка банда, Виктория бе достатъчно откровена да признае, че модата винаги е била нейната истинска страст. Не очаквайте да пее отново, ако се случи друго събиране на групата, защото тя просто е продължила напред и не иска да се връща назад.

4. Мечтай смело

Виктория никога не се е страхувала да се цели нависоко. Е, навремето не се омъжи за принц, а за футболист, но пък и за миг не се колебае да изпрати свои модели на Кейт Мидълтън. В списъка й с известни личности е и Джулия Робъртс.

5. Семейството на първо място

Въпреки натоварения си график Виктория намира време и за семейството си. Ясно е, че тя и Дейвид са много заети хора, но е вярно и това, че се стараят да прекарват време с децата си винаги, когато това е възможно – у дома или заедно всички на Седмицата на модата например, в съседство с Ана Уинтур. Не е чудно защо мисис и мистър Бекъм са възприемани като двойка за пример сред знаменитостите.

6. Използвай влиянието си за добри каузи

В деня, в който първият й бутик в Лондон отвори врати (2004 г.), тя стана посланик на добра воля на UNAIDS (програма на ООН за ХИВ/СПИН). Виктория посети ХИВ клиники в Кейптаун, Южна Африка. На много места по света деца и жени с ХИВ нямат достъп до лечение. „Това е началото на едно важно за мен пътуване. Като жена и майка, имам отговорността да подкрепям други жени“, обяви тя по време на 69-ата Асамблея на ООН в Ню Йорк. „За мен е гордост и чест да работя с UNAIDS в тази нова за мен роля, за да помогна за набирането на средства и за информираността, кауза в подкрепа на жените и децата, засегнати от ХИВ.“

7. Между високите токчета и маратонките

През 2006 г. Виктория Бекъм публикува „That Extra Half an Inch: Hair, Heels and Everything in Between“ наръчник с модни съвети, включващи примери от нейния живот. Сега тя е известна като един от най-успешните британски модни предприемачи с едноименен дизайнерски лейбъл и безспорна модна икона. Въпреки това понякога можем да я видим и с маратонки. Защо? Защото комфортът и функционалността също са от значение. „Разбрах какво ми подхожда и какво не. Сега съм много по-сигурна в себе си, на възрастта, на която съм, със семейството и кариерата, които имам, и това се вижда от начина, по който се обличам.“

Честит рожден ден, Виктория!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser