Преминете към основното съдържание

7 златни идеи, които улесняват топенето на килограми по празниците

И всичките са лесни!
© iStock

1. Овкусявайте водата с лимон! Освен че така ще увеличите приема на витамин С, което е препоръчително през зимата, ще пиете и повече вода, а това помага при топенето на мазнини. Старайте се количеството да е поне 2 литра на ден.

2. Ароматизирайте дома си с ухания на ябълка, банан или мента. Американски учени твърдят, че тези аромати притъпяват чувството на глад.

3. Нюансите на синьото също имат способност да потискат апетита за разлика от червения, жълтия или оранжевия цвят. Затова украсете дома и най-вече масата за хранене с декорация в синьо. Ако сте на диета, сините чинии са идеални!

© iStock

4. Намалете музиката и звука на телевизора, докато се храните, съветва асоциацията на диетолози Nutrinews. Според учените, колкото по-силна е музиката, толкова по-голямо количество храна приема човек, защото седи на масата по-дълго.

5. Не пропускайте обяда, но намалете порциите. Ако сте в ресторант, не поръчвайте основни ястия, а ордьоври – така ще се заситите, а няма да преядете. Ако сте у дома, сервирайте храната в малки чинии или десертни купички.

Храната вдъхновява и в снимки

Галерия

Храната вдъхновява и в снимки

Снимки: wrightkitchen.com

6. Искате да отслабнете и затова се въздържате от любимите си храни? Това никак не е хубаво, твърдят специалисти. Диетолозите ще ви кажат, че лишенията са сигурен начин да се разкъсвате от желание да похапнете точно това, което ви е забранено. За предпочитане е да се наслаждавате на храната, но в малки порции.

7. Не само храната по празниците, но и недоспиването е причина да трупате килограми. Релаксирайте добре след партитата. Хората, спящи по 5 часа или по-малко, са по-склонни към затлъстяване в сравнение с тези, които прекарват в сън 7 часа или повече. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser