Преминете към основното съдържание

8 безценни зимни плодове и зеленчуци

РЯПА / В миналото ряпата е била един от най-известните и консумирани зеленчуци заедно с картофите. За първи път ряпата е открита в Сибир и от там се разпространява в Европа – това не е случайно. Този зеленчук е с огромен запас от витамин С, протеини и фибри. Освен това не съдържа почти никакви въглехидрати. Вкусът на суровата ряпа е странен, но като гарнитура в пюре е особено вкусен зеленчук.

5 от 9

РЯПА / В миналото ряпата е била един от най-известните и консумирани зеленчуци заедно с картофите. За първи път ряпата е открита в Сибир и от там се разпространява в Европа – това не е случайно. Този зеленчук е с огромен запас от витамин С, протеини и фибри. Освен това не съдържа почти никакви въглехидрати. Вкусът на суровата ряпа е странен, но като гарнитура в пюре е особено вкусен зеленчук.



Свързани статии
Храните, които ще ни стоплят през зимата

Декември е тук, минусовите температури – също

My checklist: Витамини & минерали от сега до пролетта

Ето за какво ще ни е благодарно тялото ни през идните студени месеци

Плодове и зеленчуци, от които не напълняваме през зимата

Те съдържат максимум витамини и минимум калории

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser