Преминете към основното съдържание

8 детайла в интериора, които го превръщат във винтидж

Първо претърсете таваните на бабите си
© iStock

Оригиналната дума „винтидж“ в началото се изпозлвала за означаване на винените бутилки, по-точно винтидж означавало стойността на бутилката вино. Едновременно с това хората започнали да обзавеждат домовете си в стил 50-те, от когато датира и значението на думата, както и да се обличат по този начин. Днес в антикварните магазини лесно може да намерите предмети на бита и на дизайна, които датират от онова време. Винтидж темата навлезе дълбоко в ежедневието ни и се използва както за акцентиране върху един стил или в комбинация с други стилове, за да се създаде контраст.

Ако искате да създадете изцяло винтидж интериор или само отделни елементи в него да напомнят за 50-те, проверете първо в къщите на бабите и дядовците си за ценни артефакти. Десетилетия по-късно се оказва, че те са изключително модерни. Вижте нашите 8 предложения, за които да се оглеждате.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser