Преминете към основното съдържание

8 филма, които ще променят Деня на влюбените

Тази вечер се насладете на домашно кино
Кадър от филма "Сабрина" (1954 г)
Кадър от филма "Сабрина" (1954 г)

Денят на влюбените съвпада с разгара на работната седмица и ще ви е трудно да си устроите вълнуващо парти. Може би една класическа домашна вечеря с романтика и вино е най-добрият вариант. И, за да не се чудите какво заглавие да изберете за вечерта си, предлагаме ви няколко различни филма за различни вкусове.

„КОГАТО ХАРИ СРЕЩНА САЛИ“, 1989 Г.

Този очарователен сценарий е написан от Нора Ефрон – автор и режисьор на много мелодрами като „Безсъници в Сиатъл“. Забавната история на двама близки приятели, преживяващи любовно фиаско, поддържайки се един друг и в продължение на 12 години не се решават на връзка.

„АМЕЛИ“, 2001 Г.

В Париж дори най-самотният човек може да усети магическия чар на Купидон. А всички, коиот са запознати с историята на Амели Пулен, ще потвърдят, че да бъдете самотна влюбена млада дама в Париж е особено увлекателно. Отлична идея е да организирате среща с прекрасен непознат, който да ви вози на скутер зад гърба му.

„ОТНОСНО ХЕНРИ“, 1991 Г.

Когато главата на семейството гради кариера и забравя за домашните си, според филмовата версия на Майк Никълс се случва нещо лошо. Героят на Харисън Форд е търсен адвокат, който при нелепо нападение от крадци в магазин губи паметта си, след куршум в главата. Това налага Хенри да започне да се учи отново как да живее. С възстановяването му се заемат обичната му жена и децата му – именно в техните очи той вижда какво е означавал за тях. Така той решава, че няма да бъде такъв, какъвто е бил преди. Ще бъде по-добра версия на себе си.

„ГОРДОСТ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ“, 2005 Г.

Един от най-красивите романи за любовта, който получи няколко блестящи екранизации. Тази на режисьора Джо Райт с участието на Кийра Найтли и Матю Макфидън разказва по прекрасен начин за Елизабет и Дарси. Струва си да я гледаме все месец.

„МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ“, 1979 Г.

Казват, че президентът Рейгън е гледал многократно шедьовърът на Владимир Меншов в опит да разгадае руската душа.

“СЕВЕР-СЕВЕРОЗАПАД“, 1959 Г.

Една от най-романтичните истории на Алфред Хичкок с красавеца Кари Грант в главната роля. Елегантната му партньорка Ева Мари Сейнт отговаря умело на флиртовете му, а в много епизоди ще се насладите на прекрасните гледки на отвесните склонове на планините Ръшмор.

„ТРИ ПЛЮС ДВА“, 1963 Г.

Див плаж и руска двойка звучи екзотично за сценарий на любовен филм. Но, ако не сте гледали този руски филм, поправете този пропуск.

„САБРИНА“, 1954 Г.

Черно-бялата холивудска класика е едно от най-добрите в жанра: семейство милионери, неравностойни бракове, фантастично красиви костюми (създадени от Юбер дьо Живанши и спечелили Оскар) и прекрасна музика. Ролята на Сабрина е определена за една от най-добрите роли в кариерата на Одри Хепбърн. Пред нейния чар не са успели да устоят Хъмфри Богарт и Уилям Холдън.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser