Преминете към основното съдържание

8 продукта, с които косата ви ще обича слънцето

С тяхна помощ хлорът, солта и слънцето вече не са ви врагове

Слънцето и високата температура повреждат косите, а кутикулите стават крехки – това е ясно на всички. Косата губи своята еластичност, заплита се, става чуплива и изглежда изтощена. Това води до загуба на блясък и избледняване на цвета. В периода на почивката това става още по-интензивно - водата, особено солената, помага за изсушаването.

Това налага да прилагате особени грижи за здравето и красотата на косата ви. На първо място е необходимо да я защитите максимално от слънчевите и ултравиолетовите лъчи. В горещото време е добре да я овлажнявате повече. Подхранваща и овлажняваща маска е това, от което има нужда минимум 3 пъти в месеца. Опитайте се да намалите до минимум използването на сешоар и други загряващи уреди като преса и маша.

За да не се омазнява косата ви бързо в горещите дни, използвайте продукти, които почистват скалпа ви от замърсявания – така косата ви ще бъде свежа и с блясък. Такъв е например шампоан с мента и камфор, който мигновено тонизира кожата.

Морската вода е един от най-големите вредители за косата през лятото. Тя е причината за загуба на влага, а кичурите постепенно губят своята гъвкавост и блясък. Морската сол попада в люспестия слой на косъма, а оставайки там задълго, причинява трайно увреждане на структурата. Ето защо е важно веднага да измиете косата си с чиста вода, след като излезете от морето. А още по-добре да я изплакнете с шампоан.

Как да предпазите косата си от изгаряне?

Три са основните фактора за изгарянето – слънце, кислород и вода. Най-важното условие е да носите шапка. Използвайте и продукти за защита на косъма от ултравиолетовите лъчи, независимо дали сте в офиса или на плажа.

През лятото липсата на влага е особено осезаема за косата ви, затова се старайте да ограничите до минимум всички причини, които могат да доведат до това – термична обработка, вързване на опашка или рядко миене. Всички козметични продукти, които използвате, трябва да са предимно хидратиращи с подходящи за това съставки. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser