Преминете към основното съдържание

8 въпроса, които да зададете на любимия си преди сватбата

Тържественият момент е по-близо от всякога – датата е насрочена, сватбената рокля е поръчана, поканите са изпратени. Но вие и вашият любим готови ли сте за такава отговорна стъпка? За да разберете дали това наистина е мъжът от живота ви, задайте му няколко въпроса, преди да тръгнете с него към олтара.

Защо ме обичаш?

Първият и най-важен въпрос, който ще трябва да зададете на бъдещия ви съпруг, е: "Защо ме обичаш?" Много хора намират този въпрос за глупав, но въпреки това все пак има значение. И между другото, отговорът „Просто те обичам, защото те обичам“ не се брои. Ако бъдещият ви съпруг твърди, че наистина ви обича, тогава той със сигурност трябва да знае защо. С други думи, по каква причина? Впечатлен е от вашата красота, или са го спечелили вашите умствени способности, чувство за хумор, непринуденост? Или може би е видял изключителна личност във вас?

Да, всеки от нас има свои собствени критерии за избор на партньор, търсим лоялен, мил, интелигентен и привлекателен човек. Да чуеш обаче: „Обичам те, защото целият ми живот се промени благодарение на теб“ е безценно. Със сигурност като знаете заради какво точно ви обича един мъж, можете да бъдете уверени и спокойни за съвместното ви бъдеще.

Защо искаш да прекараш остатъка от живота си с мен?

Отговорът „Защото те обичам, скъпа“ не е подходящ поради една проста причина. Факт е, че всяка страстна любов може да приключи в най-неподходящия момент, така че трябва да има някаква друга причина. Вашият любим трябва да разбира защо ви е предложил да остареете заедно. Този на пръв поглед прост въпрос не само ще допринесе за оценката на собствената ви значимост в живота на вашия партньор, но и ще помогне на бъдещия ви съпруг да осъзнае какви трудности е готов да премине с вас. Поставяте си малки цели и ги постигате заедно.

Съгласен ли си да се развиваш с мен?

Животът не стои неподвижен, обстоятелствата се променят бързо и е необходимо да сме в крак с тези промени. Бъдещият ви съпруг трябва да е наясно, че няма да се заключите между четири стени и да се посветите изключително на кулинарното изкуства и почистването на дома. Рано или късно ще ви се прииска да оставите уютното семейно гнездо, да се посветите на работата си, да постигнете някои висоти, в крайна сметка да се почувствате значими не само в общия ви дом, но и в големия свят. Така че въпросът дали вашият любим мъж е готов да се развива с вас, или поне да не възпрепятства личния ви растеж, е от голямо значение. .. В крайна сметка, бракът не е краят на вашето съществуване като личност. Вие, както и вашият любим, трябва да продължите да се развивате и да се опитвате да сбъдвате мечтите си.

Ще се подкрепяме ли в трудни моменти?

„Да се обичаме и уважаваме в добри и лоши моменти.” Това ще си обещаете в деня на сватбата си. Всеки от нас трябва да знае, че ако се окажем в трудна ситуация, любимият ни ще остане с нас, ще бъде нашата опора и подкрепа. Ако това е истинската любов, никакви трудности не бива да ви пречат да бъдете заедно, напротив, проблемите само сближават тези, които наистина се обичат. Но тук е въпросът: готов ли е вашият партньор за предизвикателството? Съгласен ли е да споделя с вас не само радост и успех?

Готов ли си да се откажеш от някои неща в полза на връзката ни?

От детството думата „любов“ се свързва с любовта към семейството и приятелите, към любимо куче или играчка. И е много трудно понякога да преминете към чувства към противоположния пол. В детството любовта е безкористна - обичани сме такива, каквито сме, и никой не иска нищо в замяна. И след като сме узрели, разбираме, че в живота си трябва да жертваме нещо в името на любовта. Лично време, навици или предпочитания. Когато обаче любовта е взаимна, тогава всички наши жертви са оправдани. За да запазите брака си жив, трябва да сте добри в определянето на приоритетите. Не, това изобщо не означава, че веднага след края на медения месец ще трябва да се сбогувате с приятелите, хобитата и всичко, което сте обичали преди сватбата. Необходимо е обаче да разберете, както за вас, така и за избраника ви, че сега имате нещо по-важно и по-често ще трябва да давате приоритет на общите занимания, пред гледането на футбол с приятели или луда вечер с много вино и филми с приятелките ви. Не забравяйте да го попитате дали е готов на такива жертви в името на любовта?

Ще ме подкрепяш ли, когато имам нужда?

Не само финансово, но и духовно. Понякога просто се нуждаем от подкрепа – без значение дали имаме сериозен проблем, или просто денят ни е бил ужасен. Една топла прегръдка върши чудесна работа.

Ще останеш ли с мен до последната ми минута?

Рано или късно този момент така или иначе ще дойде, независимо дали сте заобиколен от деца и внуци, или в празна къща, но един ден животът ще приключи. Партньорът ви ще бъде ли с вас до последния ви дъх? И, колкото и тъжно да звучи сега, ако вие си тръгвате първа, добре е да знаете, че вашият любим ще ви изпрати…

Готов ли си редовно да ми напомняш колко ме обичаш?

Всъщност думите имат огромна сила, особено когато са подкрепени с действия. Жените са склонни да се съмняват, така че просто трябва периодично да чуваме „Все още те обичам“. И двамата ще трябва да се научите как да поддържате романтика във връзката си. Тази работа изисква много усилия и много въображение. И с годините става още по-трудно. И двамата трябва да положите усилия, за да запазите не само любовта, но и да останете влюбени.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser