Преминете към основното съдържание

9 начина да подсладим сексуалния живот с дългогодишния си партньор

Съвместният живот се отразява на сексуалния ви живот. И обичайно – ефектът не е позитивен. Липсва изненадата, намалява тръпката, властва рутината... Ето как да спрете порочния кръг!

1. Отделете време, за да опознаете себе си

Откриването на вашите модели на поведение, навици и склонности може и невинаги да е най-забавният процес, но не го пренебрегвайте, защото по-дълбокото себепознаване ще ви позволи не само да работите за приемането на себе си, но и да проявявате повече състрадание и любов във връзката си.

2. Научете какво ви възбужда

Има два теоретични подхода към ролята на интимността (близостта) за качеството на сексуалния живот.

Едната теория казва, че интимността е враг на сексуалното желание. Че се нуждаете от приключения, мистерия и дистанция, за да се възбуждате лесно и силно от партньора си.

Другата теория казва, че интимността е ключът към желанието. Че трябва да се изучавате в дълбочина и непрекъснато да се стремите да се опознавате повече.

Кое е правилното? Нито едното. Или и двете. Зависи от това какви сте вие и как преживявате сексуалността.

3. Пробвайте да говорите мръсно и да играете ролеви игри

Някои забавни начини да се отървете от рутината в леглото включватговоренето на мръсни приказки и играенето на роли по време на секс. Не се стряскайте от мисълта, че това не е за вас. И двете могат да са по-лесни, по-секси и по-малко глупави, отколкото си мислите.

4. Разговаряйте редовно за секса

Редовният разговор за вашите отношения ви помага да се справите с проблемите, когато възникват, вместо да оставите недоволството да разруши връзката ви, нали? Ако ви е лесно да говорите за отношенията си, то да обсъждате това, което се случва в леглото, ще е естествено и логично за вас. Нали и сексът е част от вашите отношения...

5. Опитайте да си направите ДА / НЕ / МОЖЕ БИсписък

Тези списъци включват разнообразие от секси забавни неща, които можете да опитате в спалнята. Трябва вие и половинката ви да попълните такива и след това да седнете и да разгледате написаното едно по едно. Изберете си нещо, което да опитате, в идеалния случай нещо, което и двамата сте обозначени с „о, да, по дяволите“.

6. Не изваждайте секса от ума си

Вашият мозък определя кое е важно за вас чрез комбинация от първични сигнали и съзнателни решения. Мислейки за секса, уведомявате мозъка си, че това е приоритет за вас. По този начин по-лесно ще преминавате от режима зает служител и родител с отговорности към този за секси преживявания.

7. Фокусирайте се върху усещанията си

Ако откриете, че мозъкът ви се лута по време на секс, настройте се на вълна еротика. Потърсете пет неща, които чувствате, четири неща, които виждате, три неща, които чувате, две неща, които подушвате, и едно нещо, чийто вкус усещате.

8. Доверете се на секс коучинг

Секс коучингът не е само за хора и двойки, които са на прага на раздяла. Всъщност повечето хора биха могли да се възползват от това,за да открият и възприемат желанията си, както и да научат специфични съвети, трикове и инструменти, които ще им помогнат да търсят свободно удоволствието и да му се наслаждават.

9. Не забравяйте, че сексуалният ви живот е част от вашия живот

Отнасяйте се със същото уважение и разбиране за важност към интимния си живот, както и към работата, приятелството, хобитата, здравето и т.н. Вашето удоволствие си струва да отделите време, енергия и пари, не мислите ли?

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser