Преминете към основното съдържание

Седемте най-добри цветове за всяка стая според дизайнерите

Цветовете могат да придадат усещане за стил и да създават различна атмосфера в нашия дом. Ето защо има смисъл да подберете подходящите цветове за всяка стая от вашия дом, защото те могат да подобрят качеството ви на живот. За да ви помогнем да изберете правилните цветове и нюанси, заедно с дизайнера на студио за интериорен дизайн Моми Студио – Антония Саранеделчева ще споделим с вас каква е психологията, която стои зад любимите и популярни цветове боя.

Ето седем от най-добрите цветове на боя за всяка стая.


Най-добрият избор за натоварени пространства: Светло розово

Има редица доказателства, че розовият цвят създава по-ведра и успокояваща атмосфера. Според специалистите розовият нюанс е идеален за всяко оживено пространство, където не трябва да се напрягате, а вместо това да се отпуснете и да дишате спокойно.

Ако искате да създаде по-забавно усещане, комбинирайте розовия цвят с пастелни нюанси, като мента или бледо жълто.


Най-добрият избор за неутрални помещения: мента

Ако искате да усещате природата и нейния баланс, то зеленото е идеалнияj избор, тъй като има успокояващ ефект, без значение дали е наситен, или пастелен нюанс, той е подходящ за повечето пространства във вашия дом. Напоследък е изключително популярен избор за родители, които искат да създадат красива и в същото време неутрална детска стая.


Най-добрият избор за кухни: жълто

Жълтият цвят е идеалният избор за кухнята, тъй като оттенъкът повишава апетита, като същевременно повишава и енергийните нива. Не обичате да ставате рано? Закуската в жълтата кухня може да повиши ентусиазма и мотивацията ви.


Най-добрият избор за трапезарии: бежово

Привидно има безкраен брой нюанси на бялото, които да изберете за вашата трапезария. Все пак според специалистите по-топлите бежови нюанси създават по-приветлива и уютна атмосфера в стаята.


Най-добрият избор за спални: тъмно синьо

Докато според някои последни проучвания синята светлина повишава бдителността, то сините стени осигуряват усещане за спокойствие и сигурност, което прави този цвят идеалния избор за спалнята. Изключително добра е комбинацията между по-смелите нюанси на синия цвят с по-светлите му тонове, които балансират цялостния външен вид на пространството.


Най-добрият избор за входното антре: Сребристо

Сребристият сив цвят е идеалният избор, чрез който да създадете едновременно жива, но и успокояваща атмосфера. Популярен, като неемоционален оттенък, той може да преобрази атмосферата в една от най-забързаните области в дома ви и тя да се усеща по-успокояваща.


Най-добрият избор за дневна: оранжево

Оранжевият цвят е ободряващ и мотивиращ цвят, който създава уютна атмосфера в стаята. Той е идеален вариант и за основни пространства като дневни и трапезарии. Ако не искате цялата стая да бъде в оранжев цвят, то боядисайте само една акцентна стена, а ефектът ще бъде същият.

Снимки: Антония Саранеделчева

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser