Преминете към основното съдържание

9-те правила за красота на Даян фон Фюрстенберг, които всяка жена трябва да знае преди да навърши 30

Дизайнерката споделя малките тайни за добрия външен вид
© getty

Американското издание на Vogue интервюира Даян фон Фюрстенберг, създателката на едноименната марка и емблематичните рокли на 70-те.

Дизайнерката даде 9 съвета за момичетата под 30-годишна възраст. 


ДА СЕ ОТКАЖЕШ ОТ ЖИВОТ НА ПРИНЦЕСА


 

1. ПЛАНИРАЙТЕ 

Според Фон Фюрстенберг е хубаво да се изготви план за 10 години напред. "Вместо за новата година, направете списък за новото десетилетие. Време е да забравим за лошите навици и да си намерим нови и по-здравословни. Спрете да пушите или откажете се от захарта. Ако не го напрвите сега, то след 30 години, ще ви е все по-трудно да се разделите с вредните неща. Време е да положим основите."

2. UV ФАКТОРЪТ Е ВАЖЕН ФАКТОР

Вторият съвет е винаги да използвате слънцезащитни продукти.

3. ОСТАВЕТЕ КОСАТА СИ НА МИРА

Третото е "оставете косата си да диша". Даян съветва да се избягват неща, които увреждат здравето на косата като бои и други химически процедури. "Никога не съм боядисвала косата си, винаги използвах къна. А сега, на моята възраст, имам много здрава коса", споделя дизайнерката. 

4. НЕ ПРЕПЪЛВАЙТЕ КОЗМЕТИЧНАТА ЧАНТИЧКА

Фон Фюрстенберг препоръчва да оставите в козметичния си несесер само това, което наистина използвате. "Сега е без значение, но преди, ако прекарах нощта с мъж, то на следващата сутрин правех всичко възможно, за да не ме види без грим. Това беше различно време - 70-те. Бяхме луди. Премахнете всичко, което не отговаря на вашата същност. Помнете коя сте и се придържайте към това", казва Даян. 

5. ПЪТУВАЙТЕ САМИ

Фон Фурстенберг съветва момичетата да пътуват по-често сами: "Връзката, която изграждате със себе си е сградата, за която отговаряте".

6. В ХАРМОНИЯ С ДУХА И ТЯЛОТО

Даян подчертава, че ако трябва да даде само един съвет, то тя ще изпрати момичетата на йога. "Полезна е за тялото, за разтягане, за мозъка. Йогата е чудесен урок. Дайте ѝ време и ще се уверете, че повече никога няма да се изгърбвате."

7. ДОКУМЕНТИРАЙТЕ

Един от последните съвети е да водите дневник или да използвате своя Инстаграм като такъв. Така ще имате документирани "приключенията на целия си живот". 

8. ИЗРАЗЯВАЙТЕ СЕБЕ СИ, ЧРЕЗ ДРЕХИТЕ

Според дизайнерката е важно, да се научим да избираме дрехите си според настроението.

9. ХРАНЕНЕТО ТРЯБВА ДА Е ЗДРАВОСЛОВНО

"Вие сте това, с което се храните. Толкова е просто", казва Даян. Дизайнерката апелира да се ядат повече плодове и зеленчуци. От пшеницата и захарта, тя препоръчва напълно да се откажете. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser