Преминете към основното съдържание

А дали сексът е добър коледен подарък?

Звучи супер – не само си спестявате лудницата в магазините около Коледа, но и подарявате нещо, което със сигурност ще се хареса. Обаче сексът вместо подарък не е никак добра идея
© iStock

Казват, че на харизан кон зъбите не се гледат. Или че най-добрият подарък е този, който си направил сам. Но ако всички тези стари като света поговорки се отнесат към подарък под формата на секс, те придобиват неочаквано интересен смисъл. Посмяхме се, а сега е време да поговорим сериозно защо този вариант не е добра идея. Ама никак!

Защо не?

Продължавам с поговорките – не е важен подаръкът, а вниманието. В случая с картичка, нарисувана от детето ви, това важи на 100%. Но ако говорим за секс, този принцип просто не работи. Еротичните изненади са изживяване, на което отсрещната страна може и да не отговори с ентусиазъм. Според сексолога д-р Ники Голдщайн сексът като подарък може да го превърне в задължение и да изтрие като с гумичка всяка капчица страст. „Резервирането на интимността за специално събитие може да ни накара да гледаме на секса по-скоро като на скучна работа, отколкото като на спонтанно забавление“, добавя тя.

Основата на връзката

Ако сте в дълга връзка, сексът прескача рамките на удоволствието и се превръща в сигурен начин да заздравите отношенията си и да увеличите интимността помежду си. „Използването му като подарък или начин да се отпразнува някакъв повод, е безумна. Сексът не е нещо забележително, той трябва да присъства в живота на една двойка 365 дни в годината!“, допълва д-р Голдщайн. Разбира се, това не означава, че е задължително всеки ден да се затваряте в спалнята, но е важно да се практикува редовно.

Без усилие

Повдигайки темата пред приятелки, една от тях ми заяви, че сексът като подарък просто не е подарък. „Жената, която го предлага, най-вероятно е забравила да вземе изненада и се опитва ловко да се измъкне от ситуацията. За мен това е неуважение към половинката“, сподели ми тя. И е права.


ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАТЕ КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ СЕКС, ЗА ДА ИМАТЕ ЩАСТЛИВА ВРЪЗКА


От друга страна, дори и сексът да не е основният ви подарък, много често се смята, че той просто ТРЯБВА да придружава всеки празник. Философията „Отваряме подаръците и отиваме в спалнята“ е също толкова неправилна, защото така сексът се превръща в задължение. Не ви се прави, но няма как да го пропуснете. Но кой има сили да прави секс, след като е приготвил 5-степенно меню за всички роднини, а родителите ви спят в съседната стая?

Happy end

Но май не е много добра идея този иначе коледен текст да завършва с твърдението, че еротичните изненади не са добра идея. Сексът по Коледа не е никак, ама никак лоша идея. Въпросът е той да не се възприема като заместител на истинската коледна изненада. Защото тогава се превръща в разменна монета, а никой не иска това, нали? По-добре сложете панделката върху подаръка под елхата, а не върху тялото си. Планирайте еротичните изненади заедно. За да няма изненади накрая. От онези, неприятните.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser