Преминете към основното съдържание

А вие познахте ли Калин Врачански?

Първата българска коледна комедия – „Smart Коледа“, представя един от любимите ни актьори в съвсем нова светлина!
Калин Врачански като Работливко
Калин Врачански като Работливко © "Лента"

По Коледа стават чудеса! И Калин Врачански е най-пресният пример. Нарочен за един от секссимволите на родния театър, актьорът вече е любимец не само на необвързаните зрителки, но и на майките с деца. Че и на самите деца.

В „Smart Коледа“, най-новата коледна комедия (първата българска, при това!), Калин пее и танцува в ролята си на главното джудже на Дядо Коледа – Работливко. Той е строг, справедлив, но и смешен, много смешен. Компания в песните, танците и акробатиките му правят Кръстю Лафазанов (в ролята на Дядо Коледа), Поли Генова (фитнес инструктор на белобрадия старец) и още техни колеги от театралната и музикалната сцена. Включително и Орлин Павлов, който играе андроид – да, правилно прочетохте.

Все пак, говорим за Smart Коледа, или с други думи – за филм, който от 30 ноември вече демонстрира в кината какво се случва, когато технологиите навлязат в работилницата за подаръци. Какво е да си шефчето в нея, пък питаме самия Калин.

"Върху плещите ти пада радостта на децата"

Калине, какво е да си дясната ръка на Дядо Коледа?

Преди всичко, това е една много отговорна задача. Върху плещите ти пада радостта на децата. Ако не ги направиш щастливи, значи Дядо Коледа се е провалил. А Дядо Коледа не бива да се проваля.

Кое беше най-голямото предизвикателство в ролята ти на главното джудже?

Предвид това, че Работливко е шефчето на цялата работилница, предизвикателството беше да го направя, доколкото е възможно, симпатичен на зрителите, защото знаем, че шевовете не са най-симпатичните хора. Стараех се да бъда строг, но справедлив.

Защо стана част от първата българска коледна комедия?

Много обичам приказките. Как да не участвам в такава! Когато ми предложиха ролята, изобщо не се поколебах и я прегърнах с двете си ръце.

Какво да очакваме по отношение на музиката, песните, танците?

Тя са специално писани и правени за този филм.

"По Коледа очаквам чудеса"

Ти също ли се включваш в тях?

Да, и аз се включвам – и пея, и танцувам. Беше голямо предизвикателство. Това е първото подобно нещо, което правя за филм.

Какво прави филма различен за теб от другите ти актьорски ангажименти?

Различен е по отношение на това, че хората, които се занимаваха с него, бяха изпипали детайлите до съвършенство. За пръв път участвам във филм, в който декорите, детайлите, изобщо – всичко, да е толкова добре направено. Което ме караше още повече да харесвам това, с което съм се захванал.


ПОЗНАХТЕ ЛИ КОЙ Е ТОЗИ БЪЛГАРСКИ АКТЬОР


Видях, че с огромно желание работят не само актьорите, но и всички хора покрай тях – и операторът Георги Челебиев, с него много добре се сработихме, и режисьорката Мария Веселинова. Екипът беше много приятен. Когато виждаш хора, които с такова голямо желание правят нещата, няма как да не се заразиш от тях.

Любимият ти забавен спомен от снимките?

Може би не трябва да издавам, но имаше една сцена, в която Дядо Коледа, в лицето на Кръстю Лафазанов, който е страхотен, ме вижда като една пастичка и иска да ме изяде. Беше смешно, защото в сцената правим и акробатични елементи. А и беше адски горещо – снимахме лятото, температурите бяха чудни!

Ще промени ли „Smart Коледа нещо в твоята лична Коледа?

Ще очаквам повече чудеса, както става в самия филм.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser