Преминете към основното съдържание

А знаете ли как да перете дънките си?

Отговорът на специалистите ни изненада
© iStock

След чаршафите идва ред и на онова толкова универсално облекло, което всички имаме в гардероба си. Оказва се, че съществуват определени специфични изисквания по отношение на правилното поддържане и на денима.


КОЛКО ЧЕСТО ПЕРЕТЕ ЧАРШАФИТЕ СИ?


Колко често и как трябва да перем дънките си? Питаме специалистите.

Отговорът може и да ви изненада. Защото повечето от нас със сигурност след 2-3 обувания или максимум в края на седмицата хвърлят дънките в пералнята. Има и такива, които го правят още след първото обуване. Според специалистите обаче е добре да перем дънките си веднъж месечно. Обяснението: материята на денима е здрава и трайна. Освен това по този начин правим разумна икономия на вода и електричество. 

Следващия път когато перете дънки, спокойно можете да използвате както течен, така и прахообразен перилен препарат. Не забравяйте обаче да ги обърнете наопаки и да изберете режим на пералнята с ниска температура. Това ви гарантира по-дълъг живот на любимия чифт от деним.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser