Преминете към основното съдържание

Абитуриентската мода: Хармония между индивидуалността и празничното облекло

Проф. Любомир Стойков: „Абитуриентското облекло не е просто част от външността на зрелостниците и фрагмент от тяхната празнична култура“.

Проф. Любомир Стойков заедно с Тахир Муевлу в тоалет на “Andrews”, Станимира Йоцова, облечена в „Алегра“, Мадлена Иванова с тоалет на “Paloma Fashion”, Людмила Иванова в тоалет на “Valdini”, Ивет Апостолова в тоалет на “Antony Langountin” и аксесоари от “Mia Touchè” и Екатерина Свечева, облечена в “La Cara Mi Exclusive”.
Проф. Любомир Стойков заедно с Тахир Муевлу в тоалет на “Andrews”, Станимира Йоцова, облечена в „Алегра“, Мадлена Иванова с тоалет на “Paloma Fashion”, Людмила Иванова в тоалет на “Valdini”, Ивет Апостолова в тоалет на “Antony Langountin” и аксесоари от “Mia Touchè” и Екатерина Свечева, облечена в “La Cara Mi Exclusive”. © Академия за мода / Хайлайф

В края на месец февруари се проведе поредното важно събитие, част от социално-културния проект на Академията за мода „Вечери на стила“. Този път естетическият фокус беше поставен върху абитуриентската мода. Гостите се насладиха на предложенията на дизайнерите, които бяха свързани с темата, в галерия „Милениум“.

„Абитуриентското облекло не е просто част от външността на зрелостниците и фрагмент от тяхната празнична култура. То е основен визуален фактор за подобаващо отбелязване на такъв вълнуващ момент, какъвто е абитуриентската вечер в живота на младежта, каза проф. Любомир Стойков.

Към бъдещите абитуриенти и техните родители той отправи три апела – да не демонстрират по примитивен начин лукс и благосъстояние със свръхскъпи маркови тоалети, да кажат „стоп“ на вулгарното и пошлото във външността си и да внимават желанието им да се превърнат в център на внимание да не им изиграе лоша шега.

Във вечерта, посветена на темата „абитуриентската мода“, бяха показани няколко тематично издържани произведения на носителите на „Златна игла“ – Радостина Долапчиева, Мария Радославова, Поля Кинова и модна къща “Andrews”. Участие взеха и други талантливи и иновативните дизайнери, сред които Мила Захариева и Светослава Кирилова.

Водеща на събитието бе Екатерина Свечева – лице на „Златна игла 2022“, инфлуенсър и топмодел. Тя беше облечена в тоалет на модния бранд „La Cara Mi EXCLUSIVE“, с дизайнер Мила Захариева.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser