Преминете към основното съдържание

Адам Рийд: „Хранете се здравословно, за да имате красива коса“

Световноизвестният коафьор и трейнър на L'OREAL PROFESSIONNEL отговаря на въпросите на ELLE

Адам Рийд започва да се занимава с фризьорство още на крехката възраст от 13 години. Днес, повече от две десетилетия по-късно той е име в света на коафьоството – работил е с всички най-известни модни списания и е трейнър на една от най-добрите професионални марки в грижата за косата, а именно L'OREAL PROFESSIONNEL. Наскоро той беше в България и ние се възползваме от това, за да му зададем няколко въпроса.

Често чуваме, че красивата коса е здрава коса. Какви съвети давате на клиентки с коси, загубили жизнеността си?

На първо място, много е важно всеки да имате здравословен начин на хранене – това в огромна степен се отразява на косата. Трябва да се пиете много вода и да приемате омега-3 мастни киселини. Това е много добро начало. Също така е важно да ползвате добър шампоан и балсам. В това отношение аз много харесвам серията Source на L'OREAL PROFESSIONNEL, защото е със съставки с натурален произход. Също така резултатът е възхитителен. Винаги трябва да се използвате и олио за коса. То подхранва, защитава, изглажда косата. И последно – косата никога не трябва да се прегрява. Например аз използвам маша, загрята до максимум 185°C.

Защо видът на косата оказва огромно влияние върху самочувствието на жената?

Защото косата е наистина първото нещо, което вие самите и останалите забелязват. Ако косата изглежда здрава, добре поддържана и в добро състояние, хората наистина го виждат. Същото се получава, ако косата ви е суха, има фриз ефект и не изглежда добре. Така че е важно косата да изглежда здрава, да има блясък – това винаги ще ви помогне да имате добър външен вид. И много е важно да се грижим за косата си. Ако днес не сме се гримирали добре, е лесно да просто да изтрием грима. Ако обаче косата изглежда зле, то няма как да прикрием това. Затова здравите кичури са в основата на самочувствието.

Кое е най-голямото професионално предизвикателство за вас?

Без никакво съмнение най-големите предизвикателства за мен са количеството работа и пътуванията. Аз обичам да пътувам, но в даден момент, когато пътуванията ми са непрекъснати, това ме изтощава. В това отношение за мен също е много важно да живея здравословно, да пия достатъчно вода и да си почивам пълноценно.

Какво щяхте да работите, ако не бяхте станали един от най-популярните фризьори в света?

Щях да бъда парфюмерист. Обсебен съм от ароматите, затова с удоволствие бих се занимавал с това. Но, разбира се, съм фризьор.

Какво още искате да постигнете в личен и професионален план?

Искам да продължа да правя това, което правя. Да съм жив и здрав и да продължавам да работя. Също искам да насърча позитивната настройка у хората, за да могат те да бъдат спокойни и най-вече мили един към друг.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser