Преминете към основното съдържание

adidas Originals рестартира модела Gazelle с участието на Кейт Мос

Марката си партнира с дигиталния творец @bessnyc4, за да преработи култова снимка на модела от 1993

adidas Originals празнува рестартирането на модела Gazelle с глобално сътрудничество с твореца Дъг Ейбрахам (Doug Abraham), по-известен с псевдонима си @bessnyc4 и с култовия британски супермодел Кейт Мос.

Печатната и видео кампания е вдъхновена от девиза “Steal from history. Nothing is sacred.” (Открадни от историята. Нищо не е свято.) и общува с помощта на повторно присвояване и преоткриване. Да претвори култовата снимка на Кейт Мос от 1993, обута в Gazelle, е предизвикателство за творческия подход на Ейбрахам. Той преоткрива нов визуален коментар на поп културните образи. Ейбрахам и неговата творба дават на Gazelle своеобразен разказ за преоткриване на живота – крадейки от историята, за да създаде бъдеще. Нищо не е свято.

Колективната памет ни осигурява вдъхновение да създаваме нашето бъдеще“, казва Ник Галуей (Nic Galway), Вицепрезидент Глобален дизайн, adidas Originals. „С рестартирането на модела Gazelle, ние погледнахме към оригиналните културни препратки, които определят автентичността на стила. Кейт Мос винаги е имала връзка с adidas Originals и нейното привързване към Gazelle през 90-те години на миналия век е свидетелство за това как силуета на обувката е бил приеман в модата и популярната култура.

Представен за първи път през 60-те години, присъствието на Gazelle може да се проследи чрез присъствието му в характерния стайлинг на различни културни групи - от хора, принадлежащи към определени модни течения и стилове, реге тълпи до почитателите на Бритпоп и гръндж музиката. Но една от най-култовите референции на Gazelle е фотографията на Кейт Мос от 1993. Снимката на тогава изгряващата звезда, по-късно ще определи стандарта на стила „гръндж“ и в същото време ще улови есенцията на Gazelle.

“Gazelle БЕШЕ маратонката, която всички носехме през 90-те. Тя има вечен силует, които просто не остарява. Бях и винаги ще бъда adidas момиче“ – Кейт Мос

Снимката и серия от клипове ще бъдат представени през различни канали, търговски обекти, социални и дигитални медии и ще илюстрират идеята, че от едно поколение в друго, бъдещето на Gazelle е ясно: Какво следва, зависи само от теб.

Две поредни съботи на 17.09.2016 и на 01.10.2016 в магазин adidas Originals в Mall of Sofia се проведоха безплатни стайлинг консултации за клиенти на магазина от стилиста на ELLE България Кристиан Пижов.  

Вдъхновена от богатото спортно наследство на adidas – една от водещите световни марки и глобален създател на атлетично облекло и обувки - adidas Originals е лайфстайл марка създадена през 2001. Основавайки се на архива на adidas, adidas Originals продължава за развива наследството на марката чрез своята отдаденост към продуктова иновация и способността да филтрира творчеството и куража характерен за кортовете и спортните зали чрез обектива на съвременната младежка култура. Белязана от култовото трилистно лого, създадено през 1972 и подкрепяно от тези, които продължават да оформят и определят модерната култура, adidas Originals продължава да е водеща марка за ежедневно и стрийт облекло.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser