Преминете към основното съдържание

adidas представи нова дефиниция за спортна обувка за жени

Иновативният модел UltraBOOST X е уникален с дизайна си и с новите си характеристики

Жените бегачи не са като мъжете бегачи – те имат уникална форма на стъпалото, а да се създаде специална обувка за женското стъпало е предизвикателство, на което отговори adidas. През февруари adidas Running представи най-новата версия на култовата обувка UltraBOOST. Тя е проектирана да осигури на жените бегачи най-великото им преживяване в тичането.

Така новите UltraBOOST X се превръщат във върхово постижение на adidas в спортните обувки за жени.

Как е създаден уникалният дизайн на обувката UltraBOOST X?

За тази цел adidas използва системата ARAMIS, технология за проследяване на движението, която позволява детайлен анализ на движението на тялото, позволи на иновативните екипи на adidas да фиксират с точност местата, където жените се нуждаят от най-много стабилност по време на бягане, както и къде тяхното стъпало се нуждае от естествено разширение. По този начин обувката е проектирана да отрази естествения силует на стъпалото по време на бягане – важно условие, от което зависи представянето на жените бегачи.

Обувката използва характерния адаптивен свод, редом до специфично изваяната средна част и горна част от Primeknit, която без усилие се напасва към променящата се форма на стъпалото по време на бягане. Конструкцията от Primeknit обвива долната част на свода на стъпалото, осигурявайки допълнителна стабилност, а структурата в областта на пръстите увеличава възможността на стъпалото да диша. В добавка, петата на UltraBOOST Х е с по-тесен дизайн, пригоден към женската пета, осигурявайки ѝ стабилност, като в същото време позволява свобода по време на тичане.

Средната част на подметката изцяло изработена от пяната BOOST се доказа, като най-добре осигуряваща възвращаемост на енергията, е издържлива при всякакви температури. Външната част на подметката, изработена под формата на огъваща се във четири посоки мрежа от гума Continental, е проектирана за дамската походка и осигурява добро сцепление за бягане в града при всякакви метеорологични условия.

Генералният мениджър adidas Running Андре Меастрини споделя с гордост,: „Основавайки се на прозренията за женското стъпало от системата ARAMIS, ние приспособихме водещата технология UltraBOOST специално за жените, предлагайки най-иновативната и технологична обувка за бягане с водещия в индустрията силует. Развълнувани сме да предложим уникално изживяване на жените бегачи по целия свят, давайки им възможност за подем на тяхното бягане.“

Култовата форма на UltraBOOST Х дава на жените увереността, че те могат да надскочат личните си ограничения и да постигнат целите си независимо дали това е да станат от леглото, за да тичат в 5:30ч. сутринта, да направят първото си 10 км бягане или да постигнат персонален рекорд на любимото си трасе.

Обувката UltraBOOST X се представя заедно с гама облекло за бягане, включително тениска от материята Primeknit, двуслойни шорти, клин и елек. Колекцията е проектирана да се съчетава с уникалния дизайн на обувката, като работи в хармония с тялото и заобикалящата среда.

Следвайте разговора с @adidasrunning в twitter, Facebook и Instagram.

Още по етикети

спорт , добра форма , adidas
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser