Преминете към основното съдържание

Ако „Сексът и градът“ беше сниман на Силвърстоун...

Толкова щеше да им отива на Кари, Саманта, Шарлот и Миранда, защото Формула 1 не е просто състезание, а истински фън. Особено за жени!
Кари, Шарлот, Саманта и Миранда от "Сексът и градът"
Кари, Шарлот, Саманта и Миранда от "Сексът и градът" © Getty Images

Не знам защо в „Сексът и градът“ нямаше нито една сцена от Формула 1?! След нюйоркския Манхатън, разходката на Кари из Париж и комико-драматичното пътешествия на четирите приятелки до Абу Даби, автопаркът за милиони на пистата Силвърстоун, например, щеше да се впише идеално в сценария и в стила на Кари, Саманта, Шарлот и Миранда. Пък после нека да говорят, че моторните спортове не били за жени...

Само който не е гледал на живо Формула 1, не знае колко невероятно забавление може да се окаже за една жена! Адреналинът от ревящите мотори се вдига точно толкова бързо, колкото на излизане от прочутия парижки бутик на Chanel на ул. „Камбон“ с нова... чанта!

© Мария Георгиева, Пистата Силвърстоун

Дори да не си страстен фен на бързите скорости, емоцията от трибуните те завладява и неусетно влизаш в играта. При това не е задължително да разбираш от скоростни кутии, трансмисии, спирачни системи и прочие. Важното е да обичаш да се забавляваш!

А аз определено се забавлявах, при това заобиколена от толкова много технологии, загрети двигатели, нажежени спирачни дискове, бързи скорости... За да бъде изживяването ми на ниво, нямаше как да не нося със себе си и ред иновативни джаджи, като смарт камери, слушалки и своето устройство за нагряване на тютюн – новото glo серия 2 мини, което се превръща в тренди аксесоар.

Технологията на иновативното устройство за нагряване на тютюн glo (освен че парата, която се образува при него, е с много по-малко токсични вещества спрямо цигарения дим), е разработена именно тук, във Великобритания и е резултат от работата на учени и експерти в различни области.

Крачейки между едни от най-скъпите коли в света (не визирам болидите, за тях е ясно!), паркирани за VIP гостите на Силвърстоун миналия уикенд, си представих как вратите на някоя лимузина се отварят и от нея слизат Кари, Саманта, Шарлот и Миранда. Питаха ме защо не някои от ангелите на Victoria's Secret, например – ами, класата е от значение. От голямо значение, когато става въпрос не просто за скъпи коли, а за състезания от ранга на Формула 1. Дори дрес код има!

© Ясен Савов, Ярко червеният цвят от новата компактна серия glo 2 мини се вписва във всеки стайлинг. Веднъж заредено, новото glo серия 2 мини може да се ползва до 15 сесии.

Та представих си Кари, Саманта, Шарлот и Миранда от „Сексът и градът“ с най-високите токчета на Manolo Blahnik, естествено, които потъват в тревата и губят цвета си в настилката от прах и чакъл, която трябва да се прекоси до трибуните. Отбиват се до някой от червените лондонски автобуси. Не за превоз, а за бира. Тук всички пият бира. Някои сядат на дървените масички и столчета, но повечето са или на крак, или на земята. Кадрите с Кари, Саманта, Шарлот и Миранда, проснати в най-шармантните рокли на Dior на тревата, щяха да са култови!

© Ясен Савов, Лондонските автобуси край пистата Силвърстоун са превърнати в атрактивни бар-пространства.

После четирите приятелки нахлупват по някоя шапка на Mercedes, Ferrari или McLaren и сядат на трибуните. Вместо пуканки и кола, държат в ръце хот-дог с мнооого бекон и пържени лукчета. Започне ли състезанието, четирите темпераментни американки няма да си намерят място – ще скачат, ще викат, ще се радват наравно с тълпата от фенове...

© Мария Георгиева, За най-суетните на Силвърстоун има дори корнъри с коафьори.

На финала ще си свалят обувките и боси ще направят една обиколка по самата писта, ще се снимат с Хамилтън (на тях няма да им откаже), ще направят едно кръгче с виенското колело с плик желирани бонбони, ще обсъдят всички дарби на пилотите, както те го могат най-добре, а вечерта ще завършат на голямата сцена с Craig David и Soul II Soul.

Пък после нека някой да каже, че Формула 1 е само за мъже! Усещането да си жена в този мъжки свят е точно като „Сексът и градът“. Бях, проверих и смея да го твърдя!

© Getty Images

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser