Преминете към основното съдържание

Ако ще предлагате брак, днес е денят!

20 март, обявен за Международен ден на щастието, в някои страни се отбелязва и като Ден на предложението за брак
© iStock

Ако така или иначе сте планирали да се видите в бяла рокля тази година, пък дори и да не сте, но има на кого да отправите предложение за брак, направете го днес! 20 март е Международният ден на щастието, но на много места по света се отбелязва и като Денят на предложението за брак.

Международният ден на щастието (20 март) е приет с резолюция 66/281 на Общото събрание на ООН от 28 юни 2012 г., в която е декларирано, че стремежът към щастие и благополучие е фундаментална цел на човечеството.
Според документа щастието трябва да бъде цел на държавната политика и да стане компонент на по-комплексен, справедлив и балансиран подход към икономически растеж, който да допринася за устойчиво развитие, изкореняване на нищетата и осигуряване на щастие.
ООН призовава всички държави, международни и регионални организации, както и гражданското общество да отбелязват Международния ден на щастието.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser