Преминете към основното съдържание

Ако си мислите, че косата ви има блясък, помислете отново

Не казвайте нищо, преди да сте пробвали новия ритуал във фризьорския салон на Kérastase с иновативния продукт K Water

Странно дългото заглавие се дължи на факта, че и аз мислех, че косата ми е достатъчно блестяща. И едва ли не няма какво повече да се очаква от нея. Оказа се, че има. Просто Kérastase не бяха създали ексклузивната ламеарна технология, която представят с продукта K Water. Ще се изненадате колко блестяща може да е косата ви с него. Аз самата се изненадах. Много.


ТЕСТ: КОЛКО УВРЕДЕНА Е КОСАТА ВИ?


Само в салона

Да, важно е да направя уточнението, че K Water е професионален продукт, който можете да тествате само и единствено в салон на Kérastase. От марката ми дадоха възможността да пробвам ритуала и сега ще ви разкажа повече за него. Но най-вече за ефекта, който е наистина заслепяващ.

В професионални ръце

Имах късмета косата ми да попадне в ръцете на Наско Папазов от Studio N Stage. Като професионалист с много години опит, той не се изненада и от желанието ми не само да тествам K Water, но и да се подстрижа доста по-късо.


НЕБРЕЖНИТЕ ПРИЧЕСКИ, В КОИТО СЕ ВЛЮБИХМЕ


Процедурата винаги започва с кратък тест за определяне на състоянието на косата и скалпа. Първо ще трябва да отговорите на няколко въпроса, свързани в вашите впечатления от собствената ви коса. След това фризьорът ще провери и състоянието на скалпа и косъма. Така той най-точно може да определи продуктите, с които да подготви косата ви за K Water. Затова е важно да отговаряте искрено.

Според Наско косата ми е доста силна, но скалпът ми е чувствителен и раздразнен. Затова той избра за мен успокояващата вана Specifique и подхранващата маска Nutritive.

В свои води

K Water задължително се нанася със зигзагообразно движение на измита и мокра коса. След това се втрива и веднага се измива. Процедурата трае буквално секунди.

Причината да се нанася на напълно мокра коса (както знаете продукти като балсам и маска задължително се нанасят след подсушаване на косата с кърпа) е, че специалната ламеарна технология се активира само при досег с вода. Задачата на тази иновация е да обгърне косъма и да изглади неравностите, съсредоточавайки силата си в зоните, които имат нужда от подхранване. Така върху косата се образува фин слой, който изглажда кичурите за секунди. Но това не е всичко – K Water подхранва и хидратира косата, което го превръща в must have ритуал. Която между другото, може да се прилага при всяко посещение в салона, без ограничения.

Ефектът на заслепяването

След като процедурата приключи, беше време Наско да ме подстриже и да оформи новата ми прическа. И въпреки че повечето подобни тестове се правят на дълги коси, то трябва да ви кажа, че сиянието веднага се забеляза дори и при моите къси дължини. Те определено станаха по-меки и по-лесни за оформяне, а блясъкът сякаш се засилваше с всяко следващо измиване.

Така че, пак ви казвам, не си мислете, че косата ви има блясък, докато не пробвате K Water. Само и единствено тогава ще можете да разберете какво точно имам предвид.

 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser