Преминете към основното съдържание

Аксесоари с мидички, с които да се сдобиете точно сега

Буквалността на морската тематика, пренесена на градска територия, е в пъти по-впечатляваща
© darjabarannik

Сега е моментът да помислите за бижутата и аксесоарите, включващи образите на миди. Те са приоритет на жарките летни месеци, ваканционните моменти, студените коктейли и релаксиращата музика.

Не е излишно да добавите няколко красиви и летни живописни щрихи, които ще подчертаят образа ви на съвременни морски богини - досущ като Венера, олицетворяваща любовта, която, застанала в морската черупка, е носена от вятъра Зефир към брега.

Отворената черупка в епохата на Ренесанса е символ на женствеността и буквално е интерпретирана като женска утроба. Стойката на главната героиня на картината на Ботичели е характерна за древните статуи, а непорочността ѝ е допълнена с лентата, увита в косата, отразяваща нейната невинност. 

Дали вдъхновени от красотата на картината "Раждането на Венера", или просто заради любовта към нежните цветове на морските обитатели, дизайнерите поредно лято позволяват дамите да се сдобият с аксесоари и бижута, с които не биха останали незабелязани на плажа и в града:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser