Преминете към основното съдържание

Актрисата от "Отнесени от вихъра" навърши 101 години

Въпреки това, Оливия де Хавиланд изглежда страхотно!
Оливия де Хавиланд в "Отнесени от вихъра"
Оливия де Хавиланд в "Отнесени от вихъра"

Наричат я  "последната актриса от златната ера на Холивуд" и това е истината.

Трудно е да се повярва, че тази седмица тази велика жена навърши 101 години поради причината, че тя изглежда невероятно!

Всички я помним в ролята на Мелани в "Отнесени от вихъра" - съпругата на Ашли, тази свята жена, на чийто фон Скарлет изглежда като екстравагантна бунтарка.

Маргарет Мичъл винаги казва, че Мелани Уилкс отразява характера на главната героиня и я изпълва с дълбочина по начин, по който нито един друг герой не успява. Само Оливия де Хавиланд умее да изиграе Мелани, така че тя да не изглежда скучна. Режисьорите на филма нямат и грам съмнение в избора си за тази роля.

© getty, Оливия де Хавиланд

Англо-американската актриса е една от най-търсените звезди в Холивуд от 1930-те години на миналия век.

Тя има две награди "Оскар", "Златен глобус" и роли в легендарни филми като "Приключенията на Робин Худ" (1938), "Отнесени от вихъра" (1939), "Наследницата" (1949) и "Hush… Hush, Sweet Charlotte "(1964 г.).

Великата актриса от миналия век е родена в семейство на английски аристократи в Токио.

Тя живее повече от 60 години в Париж. Актрисата Джоан Фонтайн, звездата на филмите на Алфред Хичкок, е собствената й сестра. Въпреки това, поради глупави кавги сестрите дълги години не си комуникират. На 101-та годишнината си, Оливия де Хавиланд получава новината, че британската кралица ѝ предоставя рицарско звание - Dame Commander. Това е вторият най-висок ранг, който може да бъде получен в рицарския Орден на Британската империя.

© getty

През 1988 г. "Мелани Уилкис" официално се сбогува с киното и "Жената, която обичаше" е последната картина, в която тя играе.

Подобно на много холивудски звезди, актрисата има бурен личен живот. Тя има романтична връзка с Джеймс Стюарт, Джон Хюстън, Хауърд Хюз. През 1946 г. се омъжва за писателя Маркъс Гудрич и през 1949 г. се ражда техният син Бенджамин, който става математик.

© getty

През 1955 г. Оливия отново се омъжва. Този път за журналиста Пиер Галенте. През 1956 г. им се ражда дъщеря - Жизел. През 1979 г. двойката се разделя.

Днес, актрисата почти винаги е в своето имение и категорично отказва да си комуникира с журналисти.

 

Още по етикети

филми , истории , звезди
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser