Преминете към основното съдържание

Албания e новата морска перла на Европа

Една от най-малките и мистериозни държави на стария континент успя да се нареди сред 4-те световни дестинации, които задължително трябва да се посетят през 2017

Ситен пясък и изумрудено море пред на хоризонта - за това си мечтаем през по-голямата част от годината, когато навън е студено и вали! Затова сме готови да ви предложим едно преживяване, което е гарнирано с вкусна храна, живописна природа и старинни крепости. Ще добавим и факта, че тази дестинация е близка, евтина и примамливо достижима, за да ви представим новата морска перла на Европа - Албания!

Със сигурност това е държавата, която никога не ви е идвало на ум, че може да е перфектното мястото за лятната почивка. Това е и един от големите плюсове. все още малко българи се втурват към адриатическите брегове на Албания, а вероятността да се почувствате изследователи, без да рискувате да се сблъскате с колеги и възможността да се докоснете до екзотика, без да се налага да пътувате до Тайланд, със сигурност биха заинтригували вниманието ви.

Наскоро медиите на запад обявиха Албания за „Най-вълнуващата тайна на Европа“, а в. „Ню Йорк Таймс“ я нареди сред 4-те световни дестинации, които задължително трябва да се посетят през 2017 година. Истината е, че Албания е успяла да излъска имиджа си и да се отвори към света. Така още в края на зимния сезон 85% от легловата база в морските курорти е резервирана за лятото, основно за американски, словенски и немски туристи. Те са привлечени от райските плажове, разположени на 362 км крайбрежна ивица, но също и от магнетичното съчетание на минало и бъдеще, които сякаш си устройват среща в Албания.

Разгледайте галерията от снимки и се запознайте с красотите на тази мистериозна, но невероятно красива държава:

Албания

Галерия

Албания

 

  

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser