Преминете към основното съдържание

Алберта Ферети: Сега модата говори много езици

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Нетърпелива да бъде в крак с по-небрежната посока на модата, Алберта Ферети работи усилено през последните години, за да създаде по-кежуъл полъх на своята естетика, но паралелно с това не спира да ни впечатлява и с елегантните си предложения.

Докато някога беше известна с парти рокли, сега тя ни показа, че може да завърти бранда си на 360 градуса и то успешно. „Сега модата говори много езици“, каза тя зад кулисите. „Важно е жената да се променя и развива, но и да остава женствена, чувствена, елегантна – това е жената, която искам да покажа“, допълни тя.

Дневните й облекла този сезон се отличиха с лекотата си, която е типично неин подпис, но и с пикантния си цвят, който не е. Ферети използва органза, обикновено смятана за вечерна материя, за да създаде тренчкоти, качулки, сафари якета и дори панталони. Що се отнася до неочакваните нюанси, те варираха от тюркоаз и авокадо до ярко оранжево и фуксия.

Ако оставим настрана ежедневните предложения, Ферети ни плени с ръчно изработените си модни находки: горна част на бански, носен като топ, и мини пола бяха изплетени от рафия и украсени с кристални камъни, вградени в шарката. Тази визия е една от любимите ни и би се вписала перфектно на някой курорт край италианското крайбрежие. Видяхме и още няколко подобни интерпретации, които може да разгледате подробно в галерията ни, заедно с останалите тоалети от колекцията.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser