Преминете към основното съдържание

Alberta Ferretti​ се връща обратно към чувствените и женствени рокли

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Имаше колекции на Aлберта Ферети, в които видяхме повече кожени панталони и дънки, отколкото типичните за нея елегантни рокли. Но месеците след въвеждането на ваксините, я убедиха да се върне обратно към по-женствените силуети.

По време на лятната си ваканция забелязва, че жените около нея нямат търпение да започнат да се обличат така, както преди и да оставят настрана облеклото, което носят вкъщи. През изминалата година прекарахме повече време у дома, начинът ни на живот се промени, дрехите, които избираме за ежедневието ни - също.

„Много е женствена“, казва Ферети за новата си колекция, „чувствена, но не вулгарна“. Централен елемент са пеперудите, изобразени върху тоалетите. Свързваме ги с новото начало, свободата, оптимизма, но и с грацията и нежността, която всяка една от нас носи със себе си. Плетивото и бродираните елементи върху дрехите демонстрираха страстта на Ферети към малките детайли.

Начинът, по който модното ревю протече, олицетворяваше образът на пеперуда, излизаща от пашкула си. В началото видяхме неутрални цветове, но краят бе ярко обагрен. Най-впечатляваща в колекцията е драпираната рокля от шифон в нюанси на нефрит, тюркоаз, сапфир и аметист.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser