Преминете към основното съдържание

Алекс Раева: С Дончо не пренасяме емоциите от работата в личния живот

Певицата Алекс Раева споделя за читателите на elle.bg кои таланти в X Factor са я разплакали, защо дайвингът е нейният начин да релаксира и как с любимия й Дончо успяват да балансират между работата и любовта.

С какво те изненадаха участниците в новия сезон на X Factor?
То е една тенденция, която с всеки сезон ми прави впечатление – тази акселерация на младото поколение, която вече не ме учудва. Вече свикнах, че 15-годишно дете може да пее като Марая Кери. Даже понякога се чувствам по-малка от тях, което малко ме притеснява. Не знам дали това е изиграно, защото, ако е изиграно, е перфектно. Нямам думи. Те си го предават като нещо изживяно, като опит, който имат, а е нереално да го имат. И това изключително ме учудва. Има деца, които действат покъртително и това е нещо, което продължавам да не разбирам как се случва.

Виждали сме те да плачеш на някои изпълнения по време на кастингите в предишните сезони. Сега имаше ли такива моменти?
Страшно реване настана, защото имаше много силни кандидати. Някои от тях продължиха, други, поради липса на воля и неготовност да влязат в тази битка, не продължиха, но това не са фатални неща. Надявам се и те с времето да разберат, че това са уроци и за всяко едно нещо си има време. Не е било може би сега. Имаме много шокиращи, в хубавия смисъл, участници.

След Къщата на съдиите заминаваш в чужбина – по работа или на почивка?
На почивка. Изненада е за рождения ми ден, който е на 24 септември. Дончо ми е подготвил изненада, която е свързана с дайвинг, разбира се, няма как да не е свързана с дайвинг.

Голяма част от участниците искат да заминат и да се пробват в чужбина. Самата ти мислила ли си за кариера зад граница?
Това са, може би, от тези химерни мечти, които всеки човек си е представял. Аз още на 5 годинки като съм била, съм заставала пред огледалото и съм пяла с дезодорант и съм си представяла, че съм на световната сцена. Разбира се, това остава в детството. Нещата се случиха така в живота ми, че имах голям късмет в сферата, в която работя. Първо, защото обожавам работата си, а много малко хора обичат работата си. Така че, да, замисляла съм се, но смятам, че нещата, които имам тук, много трудно бих постигната в чужбина. Особено ако не си от дадената страна. Възрастта също играе огромна роля в това нещо. Мисля, че мога да се нарека щастливка и късметлийка, че така са се случили нещата за мен в нашата държава.

А смяташ ли, че някои от децата имат шанс за кариера навън?
Много от децата имат талант, но това не зависи от тях, зависи от много фактори зад тях – най-вече продуцентството, защото един изпълнител в крайна сметка е един продукт, той трябва да бъде разглеждан точно като такова нещо, без се обижда от това. А ние все още нямаме такъв изпълнител извън границите на нашата страна, не знам коя е тази пръчка, която спира колелото.

Какво да очакват феновете от теб?
С Дончо имаме ново парче. То всъщност е готово от доста време, но заснемането на клипа е нещото, което бави. Така че съвсем скоро очакваме да заснемем видеото и наесен с X Factor ще го покажем. Имаме явно някаква традиция да го пускаме по това време (смее се).

А в другите сфери, в които си се изявявал – знаем, че си много добра актриса?
Като добра актриса не мога по никакъв начин да се определя. Добре седя на екран, но не съм учила това нещо и не претендирам, че го мога. Израснала съм в тази среда, което си е една школа, признавам си. Но не зависи всичко от мен, а от това дали някой ще види нещо за мен, което бих могла да изиграя.

А на теб самата играе ли ти се?
Да, в интерес на истината, да. Беше много голяма тръпка, макар че беше фрапиращо колко време отнема, за да изчетем една проста сцена. Но, наистина, смятам, че сега, ако го правя, бих била много по-спокойна, бих била по-запозната с целия процес и бих се вглъбила повече в него. Защото тогава беше да го кажем малко на шега. Бях себе си просто.

С Дончо сте от толкова време заедно и освен че сте двойка в живота, и работите заедно. Как успявате да разделите емоциите от работата от тези у дома? Влияе ли едното на другото?
Мисля, че при нас го няма този момент. Аз съм имала страхове, че нещата ще се пренасят – от професията в личния живот, но много бързо изяснихме това в началото на връзката си. Мисля, че по никакъв начин професията не пречи на личния ни живот. В работата това, което правим, аз го признавам за по-добрия, с по-широкия мироглед, по-знаещия в тази сфера, абсолютно съм подчинената, ако мога да го нарека така.

 Аз съм имала страхове, че нещата ще се пренасят – от професията в личния живот

Значи разпределянето на ролите е формулата за успешното ви партньорство?
Може би, да, защото зависи как го приемаш и зависи какъв характер си. Двамата с него сме много нахъсани в живота – все единият да е отгоре, все единият да води, но в музиката аз съм го приела за по-добър. Да, имам много опит в музикално отношение, но специално за хаус музиката той е много по-силен и на него трябва да се осланям.
 
А дайвингът ли е начинът, по който разпускате от напрежението?

Абсолютно. Не само дайвингът, в това включвам и самото пътуване, пътешествието. За мен това е смисълът на живота, не виждам смисъл да трупам в някакви неща, които точно след две седмици вече няма да са важни. Това е нещото, което най-много ни свързва.

Как обичате да пътувате – двамата или в компания?
Различно. Имаме компания, с която много често пътуваме, но един два пъти в годината си правим ваканция само двамата, което е коренно различно. Съвсем друг тип преживяване. Сега, за рождения ми ден, ще сме само двамата.

И двамата сте в перфектна физическа форма – с дайвинг ли я поддържате?
Дайвингът не прави кой знае каква фигура, по-скоро позволява, когато си на почивка да изядеш целия свят и да не напълнееш, защото и двамата сме настроени по този начин – като отидем някъде, всяко ембарго пада.
Но формата ни не е само от дайвинга. Тренираме всеки божи ден. Спортът е нещо между стрийт фитнес и боди спорт – фитнес упражнения, които залагат на собствената тежест на тялото, лицеви, коремни преси, които са по един час на ден.
С Дончо обаче не тренираме заедно, защото сме профилирани към различни работи. Той е мъж иска повече маса, а аз искам повече елегантност в мускулите ми. Така че няма как да тренираме заедно. Но си направихме една малка стаичка на тавана и там си тренираме. Което е хубаво, защото не ходим на фитнес всеки ден, защото това ми действа лично на мен демотивиращо – да ходя на дадено място. А и аз съм много стриктна в упражненията и не обичам разсейване. Така че от доста години така тренираме и се стимулираме един друг.

А някакъв хранителен режим имате ли?
Не, нямаме. Може би заради това, че тренираме всеки ден, не спазвам някакви ограничения. Единствено сутрин пием много смутита, което си оказва сериозно влияние в енергията и като цяло на тялото. Много добре се чувстваме, тъй като това не е ограничение, а допълнение към програмата. И аз по принцип не ям хляб, защото имам алергия към мая. От време на време си взимам само квасен хляб. Като спреш хляба, ограничаваш много други неща, свързани с него.

А сладко позволяваш ли си?
Позволявам си от време на време, но не съм голям любител. Така че само като изпадна в някакви състояние, в които ми се яде, си хапвам. Но не се ограничавам, просто не ми е любимо. Обичам да консумирам нещо, за което се твърди, че хората напълняват от него, но за радост при мен не се случва – бира.

На какви цветове и дрехи мислиш да заложиш за есента?
В интерес на истината напоследък не се влияя много от модните тенденции. Може би дайвингът ме отдалечи от това и се обличам така, както се чувствам в момента и искам. Предпочитам пастелните цветове, не съм толкова смела. Да, обичам ярките нюанси, но ги нося през лятото.
Много ми се носи кожа, колкото и странно да звучи. Може би съм инспирирана от моя приятелка, която прави страхотни кожени бижута. Гледах нейните неща и си представих, че искам да й нося нещата.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser