Преминете към основното съдържание

Алекс Ривиере: Живот от заснети мигове

Алекс Ривиере е бизнес дама и много популярен ифлуенсър в Инстаграм със стотици хиляди последователи. Инфлуенсърството е само малка част от нейната дейност, а основните й ангажименти са като моден консултант и стилист. Работата й е свързана със социалните мрежи, но това, което я вдъхновява, е позицията й на криейтив директор и дизайнер в собствения й бранд, в развитието на който влага голямата си страст.


Алекс е родена в Испания, но днес прекарва по-голяма част от времето си в Италия. Произхожда от известна фамилия на фабриканти в Барселона. Голяма роля за нейната страст към естетиката изиграва майка й, която е актриса и филмов продуцент, но определено с отношение към модата и дизайна.

© LUIS MONTEIRO

Топ, пола и сако DONATA DAVIDOFF LONDON, бижута ФРЕНСКИ ВИНТИДЖ


С Алекс се срещаме в Мадрид, където между безбройните ангажименти в натоварения й график, успява да заснеме сесията за ELLE с дизайнерката Доната Давидоф, след което заминава за остров Капри, където снима с известен италиански бранд , а после следват няколко дни в Истанбул и Милано.

Ако мислите, че не й остава време за личен живот, бъркате, защото съвсем наскоро Алекс получи годежен пръстен от любимия си и сподели радостта в профила си в Инстаграм. Интересно е, че се срещаме в Мадрид, но поради многото ограничения при пътуване, Алекс не успява да стигне до Лондон през последните месеци.

Опиши ми началото на кариерата ти с няколко думи. Как реши да се посветиш на модата?

В самото начало започнах да работя в една не много популярна тогава испанска модна компания. Отговарях за онлайн продажбите и активностите в социалните мрежи и едновременно с това водех креативната политика на медийните кампании. След първата година шефовете ме помолиха да продължа с работата в тази насока, но едновременно с това да стана и лице на лятна колекция. По това време, Инстаграм точно се беше появил, и аз започнах да споделям моменти от работата си. Публикувах части от процеса на работата ми като модел, но едновременно с това и като криейтив директор. Така много бързо станах популярна и много други малки испански брандове започнаха да искат от мен подобна услуга. По-късно реших да напусна компанията и да стартирам свой собствен бизнес като открих RIVI Studio, с което и до днес продължаваме да работим в същата посока, като създаваме съдържание за различни брандове и списания.

А какво е мнението ти за днешните модни трендове? Кежуал или елегантно? Хората не се ли умориха от мода, не търсят ли просто удобство и стил?

Аз вярвам, че модата върви на цикли, както във времето, така и в трендовете. От разкроени към тесни панталони и обратно, от свръх обемни към прилепнали по тялото неща, от екстравагантно към минималистичното. Но последните няколко години забелязвам, че много тенденции се случват по едно и също време, което преди беше сякаш невъзможно. Тогава можеше или едното, или другото, а сега всичко е позволено и това лично на мен много ми харесва. Напоследък забелязвам завръщане на по-класическите и елегантни визии, но с актуализирани модерни детайли. Никога не съм била жертва на модата и не съм следвала сляпо трендовете, тъй като винаги ми е харесвало да имам собствен вкус и почерк и да инвестирам във фундаментални неща. По-малкото е повече и това е начинът, по който се обличам и купувам.

А има ли разлика между твоята реалност и снимките ти в Инстаграм?

И да, и не. Всичко, което показвам, е реално. От това как се обличам до това къде ходя, но често поствам нещата в различен ден от този, в който са се случили. Аз съм човек, който държи на личното си пространство, и независимо от това, че разкривам някои лични неща, като любими хора, места и предмети, по-скоро предпочитам да запазя някои аспекти от живота ми далеч от социалните мрежи. Гледам на Инстаграм като на галерия от снимки, където мога да запазя образи, които визуално харесвам, свързани с мода, дестинации, на които пътувам, интериорен дизайн и изкуство.

© LUIS MONTEIRO

Елек и панталон от костюм три части DONATA DAVIDOFF LONDON, часовник и пръстен ЛИЧЕН АРХИВ

Моля те разкажи нещо за приятелството си с Доната Давидоф. Как се чувстваш в нейната последна колекция?

С Доната се срещнахме преди време в социалните мрежи и ни отне повече от година да се запознаем лично. Тя е от хората, с които контактът става лесно и веднага и сякаш си я познавал винаги. Много ми харесва как най-новата й колекция отразява нейния женствен почерк и в същото време дрехите притежават този деликатен детайл в шева и кройката, взети от мъжкия костюм.

© LUIS MONTEIRO

Рокля с два джоба DONATA DAVIDOFF LONDON, високи обувки GIANVITO ROSSI

Какъв е твоят типичен стил и какво най-често избираш да носиш, когато си в Лондон?

Лондон е любимият ми град. Обожавам английския начин на живот, начина, по който нещата се случват там, учтивостта на хората, тяхната сдържаност и изисканост. Това е град, който ме вдъхновява да нося дълги палта, добре скроени костюми, копринени макси поли, съчетани с плетиво отгоре.

Има ли личности, от които се възхищаваш в модната индустрия и с какво те вдъхновяват?

Хеди Слимейн, обожавам работата му и неговия изящен, впечатляващ вкус.

Очевидно имаш страхотен гардероб, затова ми е интересно дали правиш повечето си покупки онлайн?

Да, повечето си дрехи и аксесоари купувам онлайн. Много е лесно за мен, защото често нося едни и същи марки и брандове, затова има малка вероятност да ги върна, защото не са ми точно или нещо не ми харесва, а когато пътувам и имам достатъчно време, обичам да посещавам бутиците и да се наслаждавам на удоволствието от шопинга.

© LUIS MONTEIRO

Дълго сако от туид DONATA DAVIDOFF LONDON, високи ботеши SERGIO ROSSI

Имаш ли личен стилист или някой, с когото работиш за имиджа ти?

Никога не съм работила със стилист, защото това е нещо, което съм свикнала да правя сама дори и за нашите творчески проекти. Обожавам да избирам какво да нося. Специално за снимките ми работя с моя фотограф вече почти 8 години, така че той прекрасно усеща моя почерк и се разбираме често дори и без думи.

Алекс се усмихва и вече е готова за освежаване на грима. Снимките продължават, а тя просто плува в свои води и като че ли без всякакви усилия управлява умело живота си със същата наслада, с която кара красивото си Порше.

Фотографии LUIS MONTEIRO, стайлинг BELENAN TOLIN, асистент BLANCA STYMEST, KATERINA NASSARPOUR, коса и грим YUREMAMAKEUPARTIST, продукция BAD CREATIVE STUDIO, MILENA ALEKSIEVA, реализация и текст МИЛЕНА АЛЕКСИЕВА

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser