Преминете към основното съдържание

Дизайнерката Хана Уайлънд с екслузивно интервю за elle.bg

Алекса Чънг обожава чантите й, а Пикси Гелдоф - цветовете на дрехите й
Хана Уайлънд и Алекса Чънг с клъч на Shrimps
Хана Уайлънд и Алекса Чънг с клъч на Shrimps © Ki Price

Ирена Божилова ни запознава с най-интересното, което се случва в света на модата и изкуството в Лондон. Представяме ви интервюто й с дизайнерката Хана Уайлънд и нейния моден бранд Shrimps, чиято презентация бе на последната Седмица на модата в Лондон.

Ирена Божилова

Най-интересното и зареждащо нещо от Лондонската седмица на модата е допирът до нови дизайнери, които не се страхуват да покажат чиста и непринудена индивидуалност. Миналия септември получих покана да посетя презентацията на Shrimps (преведено на български означава 'Скариди'). Интересно име за бранд, помислих си: може ли наистина така да се казва? Разбира се, заинтригувана отидох, а на прага преди мен беше Алекса Чънг, заобиколена от фотографи, журналисти и модни фенове, настървено снимащи новия й клъч, който тя носеше под рамо. Именно тази чанта и други добре познати имена като Кейт Босуърт, Пикси Гелдоф, Попи Делевин помогнаха на уникалните дизайни на Хана Уайлънд да превземат за отрицателно време червените килими, модните страници и гардеробите на младите жени, които не се страхуват да се откроят от тълпата с ярки креатури от изкуствена кожа с дълъг косъм.

Хана Уайлънд е създателят и дизайнерът, който стои зад Shrimps. Тя живее в Лондон, където само преди по-малко от две години стартира и въпросния моден бранд. А ето и какво самата тя сподели в инетрвю ексклузивно за Elle.bg.

Харесвам селекцията в блога към Вашия сайт – заредена е с изкуство. Как Ви вдъхновява изкуството?

Учих История на изкуството като студентка и го намирам за изключително вдъхновяващо. Именно то ме научи да си играя с форми, текстура и цвят, които са неотменна част от моите колекции.

Какво означава модата за вас? Презентацията на колекцията Ви есен/ зима 2015 по време на Седмицата на модата в Лондон беше озаглавена 'Пътешествие до Града на Емералдите от Wizard of Oz'...

За мен модата дава възможност да изразя своята личност и креативност и по този начин да избягам от ежедневието. За тази колекция конкретно почерпих вдъхновение от фантастичния свят на Стар Трек и фотографската серия 'Caves' на Ryan McGinley.

Как бихте описали своите дизайни на тези, които не са чували за бранда Shrimps?

Shrimps е бранд, който използва изкуствена кожа за направата на дрехи за жени, които споделят моята любов към цвета и формите на дрехите.

Живеете в Лондон, как протича един Ваш ден и какво означава за Вас този космополитен град? 

Въпреки че съм почти винаги в моето Shrimps студио, се опитвам възможно най-често да отскачам до парка и да релаксирам сред градската природа. А, и да гледам сладките кученца, които се разхождат! Hyde Park ми е любим заради The Serpentine Gallery.

В Лондон има невероятна архитектура, галерии и много креативни хора. Всичко това прави този град изключително вдъхновяващ за мен. Индивидуалността на хората, които живеят тук, също прави града уникален и много специален: всеки има собствен стил.

© Ирена Божилова, Алекса Чънг бе специален гост на ревюто на Shrimps по време на Седмицата на модата в Лондон

Ако можехте да избирате, на кое място по света бихте живяли?

Мексико! Заради тяхната любов към цвета, страхотна архитектура и храната.

Какви са плановете Ви за лятото?

Планирам да съм доста заета с моята нова колекция, но също така ще прекарам и достатъчно време с любимото си куче Лионел.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser