Преминете към основното съдържание

Ален Делон иска евтаназия

Актьорът все по-често говори за смъртта.

Френската преса обсъжда мемоарите на Антъни Делон, син на 86-годишния култов френски актьор Ален Делон, които излязоха преди седмица. В книгата си Антъни, който също като баща си избра професията на актьор, си припомня един от разговорите им:

"Един път той ми каза: „Тони, ако един ден ми се случи нещо и изпадна в кома или трябва да поддържат живота ми изкуствено, искам да изключиш апаратурата. Обещай ми“.

В интервю за френската преса, свързано с излизането на книгата, Антъни Делон потвърди, че баща му иска да прибегне до евтаназия, за да умре. Синът на актьора обаче отказал да бъде изпълнител, така че дъщерята на Ален Делон Анушка ще трябва да го направи.

Според Антъни майка му, актрисата Натали Делон, с която Ален Делон бе женен четири години през 60-те години, е избрала същия начин да умре. Натали се бори с рака през последните години от живота си, но до евтаназия не се стигна - през януари 2021 г. актрисата почина.

„Да, тя искаше да умре така, както е живяла – тоест, вземайки собствени решения. Затова избра евтаназия. За щастие не прибягнахме до този метод. Не казвам, че е било лесно да я държиш за ръка и да гледаш как животът я напуска. Но тя си тръгна спокойно“, сподели Антъни.

Ален Делон не говори за първи път за смъртта: още през 2019 г. актьорът призна, че мисли за евтаназия и иска да бъде погребан до любимите си кучета. Делон започна да говори по темата особено често, след като получи инсулт и започна да изпитва сериозни здравословни проблеми.

„След определена възраст човек има право да избира как да си отиде от този свят без болници, инжекции и всичко това ... Прекарах много време в Швейцария, където живея сега, тази страна беше първата, която легализира евтаназията. Мисля, че това е най-логичното и естествено нещо“, заяви актьорът в интервю през лятото на 2021 г.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser