Преминете към основното съдържание

Алесандро Микеле представи новата си колекция за Gucci

В почти пълен мрак бе показана новата колекция на знаменития брант, в която основни акценти са облеклата от сатен, цветните бродерии и кръглите очила в стил 80-те, примесени с английски туид и героите на Дисни
© IMaxTree

От изкуствовед като Алесандро може да се очаква всичко. И тази година той остана верен на себе си, като успя да запази характерния си почерк, представяйки колекцията в почти пълен мрак. Декорите на ревюто пресъздаваха Атлантида в мъглива нощ посредством масивни скулптури, изобразяващи усмихнатия Буда и древноегипетския бог на мъдростта Тот. 

"Живеем в общество, в което сме обсебени от желанието за проверка, а аз искам да ви хипнотизирам", каза дизайнерът преди дефилето. 

"Когато видите колекцията, ще разберете какво се опитвам да направя - опитвам се да остана верен на моята естетика. Когато работя по колекцията аз вече мисля за мястото, атмосферата, музиката, осветлението. Мисля, че не всичко вече се върти само около самите дрехи. В началото си позволявах да изразявам идеята си за красотата като цяло, но сега е нещо повече - сега с всяка следваща колекция изразявам начина на си на мислене. Трябва да устояваме на желанието за бързо движение и промяна, за да не загубим себе си. Трябва да отстояваме илюзията за нещо ново, за да се разгърнем напълно.", споделя още талантливият дизайнер. 

Разгледайте галерията от снимки, в която ще откриете най-впечатляващите модели от новата колекция на Gucci за сезон пролет-лято 2018:

Gucci SS18

Галерия

Gucci SS18

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser