Преминете към основното съдържание

Алкохолен детокс

Решили сте да направите алкохолен детокс? Браво! Ето как ще реагира тялото ви

Невронни връзки

Консумацията на алкохол води до лош сън и проблеми с паметта. Откажете се от любимата си напитка за няколко седмици и вижте колко бързо започвате да запомняте информация, да се концентрирате и да спите като бебе.

По-малко килограми

Тайната е не само в това, че алкохолът сам по себе си е много калоричен и честата му употреба води до трупане на килца (повечето от любимите ви алкохолни коктейли ще ударят в земята и най-висококалоричната торта). Основната характеристика на алкохола е, че той притъпява вниманието и повишава апетита. С чаша червено вино изяждате повече храна, поръчвате още едно предястие, а после си наливате още вино и продължавате да боцкате в чинията. Опитайте да спрете алкохола и със сигурност ще хапвате доста по-малко.

Обострен вкус

Алкохолът обостря вкусовите възприятия , а след спирането му известно време няма да усещате така активно храната. Но след детокс от алкохол ще откриете много нови вкусове в любимите си храни.

Здрави черва

Алкохолът е вреден за чревната микрофлора и прекаляването с него води до проблеми с имунитета, кожата и различни възпаления. Щом спрете с напитките, микрофлората ще се възстанови, кожата ви ще се изчисти и няма да падате жертва на всеки плъзнал вирус.

Без дехидратация

Не е тайна, че при употреба на алкохол тялото ни губи вода. Ето защо е важно винаги да пиете И вода (но кой помни това?). Ако се откажете от алкохола, ще предотвратите дехидратацията на организма – наситеността с кислород ще се регулира, а кожата ще стане по-сияйна и хидратирана.

Издръжливост и енергия

При прекомерна консумация на алкохол вредните мазнини се натрупват по съдовите стени и сериозно нарушават работата на сърцето. Това води до задух, липса на издръжливост, умора и усещане, че цялата енергия е изпомпана от вас. Алкохолният детокс ще ви върне лекотата и в същото време ще нормализира водно-солевия баланс в организма.

Консумирайте с мярка и правете почивки!

Още по етикети

детокс , алкохол
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser