Преминете към основното съдържание

All about that base: всичко, което трябва да знаете за праймърите

Основата за грим е продукт, който често пренебрегваме, а не трябва
© Imaxtree

Праймър, основа или база – имената са различни, но идеята е една, а именно създаването на перфектната основа за грим. Много жени смятат, че добрият хидратиращ крем върши същата работа като базата. Всъщност не е така. Кремът е основно средство за грижа за кожата, чието действие е да я изпълни с влага отвътре. Затова след нанасяне, той бързо попива и фактически не остава на повърхността. Праймърът, на свой ред, е продукт, който няма как да изчезне от горния слой на кожата. Напротив – той й помага да се подготви за последващото нанасяне на фон дьо тен. Именно затова базата за грим и овлажняващият крем не са взаимозаменяеми, а по-скоро допълващи се продукти.

Най-важното действие на праймъра е, че след нанасянето му, фон дьо тенът лежи на равна основа и издържа цял ден. Освен това повечето основи имат матиращо действие и благодарение на това кожата винаги изглежда свежа и млада. Достатъчно е да се нанесе тънък слой от продукта след хидратиращия крем, за да стане тенът на кожата ви по-равен, а порите да изглеждат по-малки. Гледайте на базата и като на още един щит от замърсяванията от околната среда.


ЗАЩО ВЕЧЕ НЯМАТЕ НУЖДА ОТ ФИЛТЪР ЗА ВАШЕТО СЕЛФИ?


Козметичната индустрия отдавна осъзна колко важни са праймърите, затова създава разнообразие от продукти, за различните типове и нужди на кожата. Има такива за мазна кожа, за сияние, за матиране, за освежаване, под формата на гел, спрей или дори олио. Една от марките с традиции в създаването на качествени праймъри е Smashbox. И причината за това е, че тя е създадена от двама фотографи – Дийн и Дейвис Фактор, внуци на легендарния Макс Фактор. А само един фотограф може да знае колко важна е красивата, сияеща и равна кожа. А какво да говорим, ако са двама?!

В галерията ви представяме праймърите на Smashbox, в които сме сигурни, че ще се влюбите. Разгледайте и изберете според вашите нужди и лични предпочитания. 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser