Преминете към основното съдържание

Амбър Хърд призна, че е излъгала в съда

Къде са 7-те милиона, които обеща за благотворителност?

Делото между Амбър Хърд и Джони Деп продължава да е една от най-обсъжданите холивудски теми. След поредното заседание пресата гръмна с нови скандални подробности. И така, Амбър Хърд призна, че по-рано е излъгала в съда и все още не е прехвърлила на благотворителна фондация парите, които е получила от Джони Деп като компенсация. По време на бракоразводното дело на двойката през 2016 г. беше постигнато споразумение за 7 милиона долара, а средствата бяха изплатени на Амбър изцяло до 2018 г. Тогава тя обеща да дари тези пари на благотворителна фондация.

Сега обаче актрисата твърди, че именно Деп е виновен за това, че не го е направила, защото подал насрещен иск срещу нея за 50 милиона долара.

„Не успях да направя това дарение, защото Джони Деп заведе срещу мен дело през 2019 г. Все още напълно възнамерявам да изпълня всичките си обещания, но за това е необходимо той да спре да ме съди“, каза Амбър.

Преди това тя обеща да дари компенсацията от 7 милиона долара на две организации: Американския съюз за граждански свободи (ACLU) и Детската болница в Лос Анджелис. Хърд е заявявала няколко пъти, включително под клетва по време на делото за клевета на Деп през 2020 г. в Обединеното кралство, че е дарила цялата сума.

По-късно обаче Деп разбрал, че Хърд е присвоила парите: като доказателство той представи в съда копие от писмо от Детската болница, в което ръководството се интересува дали актрисата планира да преведе средствата. Шефът на ACLU също свидетелства в съда, че организацията не е получила обещаните 3,5 милиона. Той заяви, че общо 1,3 милиона долара са дарени от името на Хърд, от които 350 000 долара са дарени директно от нея, 100 000 долара от Деп и 500 000 долара от Илон Мъск на нейно име. Хърд се срещаше с милиардера след раздялата с Деп.

Актрисата коментира и друг сензационен епизод от съвместния си живот с Деп, като отхвърли обвиненията за дефекация в брачното легло. Актьорът твърди, че по този начин Амбър му е отмъстила след кавга. На процеса тази версия беше потвърдена и от бодигарда на Деп, който заяви под клетва, че Хърд му е признал това. Преди това актрисата отричаше тази история, но сега заяви, че за всичко бил виновен йоркширският териер, който страдал от стомашни проблеми.

Изслушванията се провеждат в окръжния съд на окръг Феърфакс (Вирджиния) от април тази година. Джони Деп заведе дело за клевета на стойност 50 милиона долара срещу Хърд заради нейната статия във Washington Post, в която тя разказва, че по време на брака си е била жертва на домашно насилие. Заради тези обвинения Джони Деп загуби договори и е подложен на бойкот от гилдията.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser