Преминете към основното съдържание

Ан-Софи Йохансон: Джеръми Скот е дизайнер-мечта!

Главният творчески консултант на H&M разказва специално за ELLE Бъгария за колаборацията с Moschino и защо суичърите са сред фаворитите й този сезон
Ан-Софи Йохансон и Джеръми Скот
Ан-Софи Йохансон и Джеръми Скот © Архив на марката

Надникваме зад кулисите на Moschino[tv]H&M броени часове преди официалното представяне на колекцията в Ню Йорк, където присъства и пратеник на ELLE България. Съвсем скоро, на 8 ноември, колекцията влиза в магазините на H&M в цял свят едновременно!

Главният творчески консултант на модния гигант Ан-Софи Йохансон се съгласи да разкрие малко повече подробности за колаборацията, за работата й с Джеръми Скот и за моделите, които вече няма търпение да носи:

Ан-Софи Йохансон с главния редактор на ELLE България на представянето на Moschino[tv]H&M в Ню Йорк

Защо избрахте Джеръми Скот и Moschino за колаборацията Moschino[tv]H&M?

Толкова сме развълнувани от колаборацията с Moschino – от известно време те са ни като радар. Има нещо в Moschino, което чувстваме, че е подходящо точно в този момент. Обичаме да даваме на клиентите си напълно различни усещания с колаборациите и след красотата на Erdem, сега се нуждаехме от смели, забавни и бляскави решения.

ДЖЕРЪМИ СКОТ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ELLE БЪЛГАРИЯ

Модата е забавление във философията на Moschino. Забавлявахте ли се с Джеръми Скот, докато работехте по колекцията?

Джеръми е дизайнер-мечта. Толкова е забавен, с него всичко върви гладко, а освен това е истински професионалист. Той има вроден инстинкт за това кое е правилно за Moschino и какво ще го свърже с феновете му по света. Много е директен и ясен в това, което прави. Когато усети добрата идея, дава най-доброто от себе си, за да я развие.

Първото ми усещане за Moschino[tv]H&M беше парти и музика. Много музика! Кой стил точно асоциирате с колекцията?

Интересно ми беше да говоря с Джеръми за неговото влечение към поп културата и как той я превръща в част от работата си на дизайнер. Толкова много музикални препратки има в Moschino[tv]H&M – от ерата на MTV до хип хоп. Може да си представите колко звезди, приятелки на Джеръми, са носили бюстиета с камъни, като това в колекцията, докато са били на сцената пред стотици хиляди техни почитатели. Moschino[tv]H&M е като коктейл от различни стилове, събрани в една колекция от Джеръми.

© Архив на марката, Ан-Софи Йохансон и Джеръми Скот

Всъщност, заедно ли работихте?

Винаги следваме един и същ модел на работа с дизайнерските ни колаборации – искаме нашите гост дизайнери да имат пълна творческа свобода, когато създават колекцията. Винаги се срещаме с тях, след като сме решили да си сътрудничим, да говорим за какво може да бъде колекцията и какво бихме могли да постигнем. След като сме си стиснали ръцете, ние ги молим да направят първите си проекти, от които след това произвеждаме мостри. После имаме серия от срещи, в които обсъждаме, за да се уверим, че това е най-доброто. Трудно е, но пък е забавно.

Кои са любимите ви модели от Moschino[tv]H&M?

Толкова са много... Един от фаворитите ми е розовото палто от еко-кожа със златисти вериги. Нямам търпение тази зима да го нося! То е модел, който може да наметнете върху нещо наистина семпло и напълно да преобразите стайлинга си. Якето-бомбър също ми е любимо, защото е универсално. Суичърите с качулка пък са изключително забавни във всеки стайлинг.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser