Преминете към основното съдържание

Анатомията на модата: Valentino Haute Couture пролет-лято 2022

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

„Исках да наруша правилата и да премина към идеята за различни пропорции на тялото, различни размери, различна възраст“, заяви Пичоли. Целта на висшата мода винаги е била да успее да адаптира силуетите към тялото на клиента. Но тези силуети обикновено са измислени и създадени за висока, слаба и млада фигура. „Трябва да създадем нови силуети“, допълни дизайнерът. На подиума видяхме драстично по-голям състав от модели, кройки и размери.

Преплетените презрамки на кадифена рокля в тъмнокафяво подчертаха раменете на модела, а панделката на кръста създаде усещане за по тънка талия. Обемът на полата балансираше пропорциите. Шоколадовата рокля от тюл пък, покрита с два килограма венециански стъклени мъниста, ръчно бродирани в продължение на три месеца, прегръщаше тялото, позволявайки на мънистата да оформят и поддържат рамката на силуета. Забелязахме и люлякова рокля, украсена със страхотни големи панделки около деколтето, нещо, което лесно може да създаде стилно излъчване и на по-пълна фигура. Пичоли предложи и ярка коралова рокля, създадена от четири слоя жоржет с естествена еластичност, която се адаптира към тялото.

Целта на дизайнерът бе да демонстрира как модата може да изгради силует, подходящ за конкретна форма на тялото, да я подчертае или манипулира с дрехата. Един размер не пасва на всички, един план, увеличен или намален, със сигурност също не става.

„Тялото се променя с възрастта. Все още хората са красиви, но формата е различна. Исках да уловя красотата в промяната на тялото“, сподели Пичоли. В модното си шоу той включи и по-възрастни модели като Кристен МакМенами, Мари Софи Уилсън и Виолета Санчес. Те направиха ревюто още по-впечатляващо. Характерът, който идва с възрастта, внесе още повече увереност във външния им вид.

Всички визии от колекцията ще откриете в галерията ни.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser