Преминете към основното съдържание

АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ се среща с бившия държавен секретар на САЩ

За какво се бори 42-годишната носителка на „Оскар“? Какво обсъжда с Джон Кери? Дали влиза в политиката? Отговорите са в новия брой на ELLE
Анджелина Джоли и Джон Кери
Анджелина Джоли и Джон Кери © ELLE

Анджелина Джоли няма проект за промотиране. В началото на тази година тя нито играе, нито режисира някакъв филм. Загърбвайки традиционните начини за работа на медиите, мегазвездата на Холивуд застава на корицата на ELLE, за да привлече вниманието към нещо, което не е свързано с червения килим: Международния ден на жените – 8 март.

През по-голямата част от последното десетилетие 42-годишната носителка на „Оскар“ се е посветила на това, да насочва прожекторите към женските права, или към липсата на такива, къде ли не по света. Като посланик на добра воля и специален пратеник на Върховния комисариат на ООН по въпросите за бежанците, тя е била на близо 60 полеви мисии, включително и в Либия, Йордания и Ирак. Като съосновател на инициативата на британското правителство за предотвратяване на сексуалното насилие, се е срещала и с жертви на изнасилвания в Руанда и Босна и Херцеговина. Дни преди снимките й за ELLE, лондонският вестник „Гардиън“ публикува призива й срещу насилието, основано на полов принцип, изготвен в съавторство с генералния секретар на НАТО – Йенс Столтенберг. Въпреки всичкото това застъпничество, Джоли твърди, че винаги е била сдържана по отношение на политиката. И все пак признава, че политическите действия понякога са директен маршрут към промяната за по-добро.


АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ СЕ СРЕЩНА С БРИДЖИТ МАКРОН


Защо Анджелина Джоли се среща с Джон Кери – ветеран от Виетнамската война, кандидат за президент и до неотдавна държавен секретар на САЩ? За какво се бори актрисата? Дали не е решила да влиза в политиката? Възможно ли е срещата да е част от кампания за някаква нейна по-голяма роля? Ексклузивно ви пускаме част от разговора между Анджелина Джоли и Джон Кери, а останалата част е в новия брой на списание ELLE:

© ELLE, Анджелина Джоли грее на корицата на мартенския брой на сп. ELLE

Анджелина Джоли: Благодаря, че говориш с мен за Международния ден на жените!

Джон Кери: Удоволствието е мое! Как е семейството ти?

А.Д.: Добре. Децата скоро ще са тук. Ти вече имаш внуци, нали?

Д.К.: Изживявам най-хубавия момент от живота си като дядо. Толкова са умни, че чак е плашещо.

А.Д.: Наистина, тази тяхна чистота...


РЕЧТА НА АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ ЗА ЖЕНИТЕ ПО СВЕТА


Д.К.: Тъкмо се върнах от среща за климата в Париж. Знам, че това е нещо, което силно те вълнува – идеята всички ние да сме глобално ангажирани.

А.Д.: Това е едно от нещата, за които искам да говоря с теб. Този въпрос – можеш ли да си гражданин на света и все пак да си патриот – въобще не би трябвало да е на дневен ред.

Д.К.: Това е нещо, за което трябва да говорим повече. Какво означава да си американец. Трябва да се постараем повече да обясним защо всички американци трябва да се гордеят от нещата, които правим по света.

А.Д.: Аз съм голям патриот, също като теб. За мен това върви ръка за ръка с гордостта от това, какво всъщност е Америка. В моето семейство, например, аз съм единствената, родена в САЩ.

Д.К.: Не знаех това.

А.Д.: Така е, защото сме страна, създадена от хора с различно минало, произход, съдби, събрани на едно място така, че да мога да имам това семейство. Дъщерите ми се радват на свободата, която имат като американски граждани. Много сме добри в това, да се борим за правото на други хора да имат нашите права, да са като нас. И особено – за други жени.

Д.К.: Предизвикателството е да обясниш защо конфликт в Северна Африка или където и да е другаде ни засяга. Как се отразява на миграцията, тероризма, икономиката.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser