Преминете към основното съдържание

Анти-ейдж за... вагината!

Има и такова чудо! Буквално чудо на медицината, защото естетичната гинекология предлага стягане на влагалището, подобряване на овлажняването и чувствителността, уголемяване на G-точката, избелване...
© iStock

Изчервихте ли се? А не бива. При гинеколога срамни работи няма. Така, както оставяте лицето си в ръцете на дерматолога, за да постигнете съвършенство и младост отвън, така вече ще разчитате и на естетичната гинекология, за да върнете времето назад там долу, между бедрата.

Естетичната гинекология е ново направление в медицината, което чрез минимални инвазии и неоперативни техники може да възстанови влагалището и външните полови органи. Прави се не само заради естетическите ползи, но и за подобряване на сексуалните контакти. След раждане, в менопаузата, а понякога и по-рано, без конкретна причина, анатомията и физиологията на влагалището и външните полови органи се нарушават, а това дава отражение на интимния живот много повече отколкото видимите бръчици около очите или по челото. Не е тайна, че самочувствието и сексуалността на една жена се хранят от комплиментите от рода на: „Колко млада изглеждаш!“ през стегнатото деколте до... най-интимното място – вагината, която също има нужда от анти-ейдж терапия.

Стягане на влагалището, естетическа корекция на гениталиите, по-добра чувствителност на външните полови органи, подобряване на овлажняването на влагалището, премахване на генитална болка и дискомфорт при полов акт, уголемяване на клитора и G-точката са от години популярни процедури в Америка, които у нас доскоро се правеха с лазер. „При този метод има рискове от изгаряне – малки са, но все пак съществуват“, предупреждава д-р Борислава Попова, гинеколог с дългогодишна практика от „Вита“. Тя препоръчва новия, по-модерен метод на естетическата гинекология с радиочестотен апарат. Процедурите с него са кратки, безболезнени и напълно безопасни. Като гинекологичен преглед – след това може да се завърнете към обичайните си занимания, без да усещате дискомфорт.

Избелване на външни полови органи

© iStock

Пигментацията в областта на вагината е по-голяма в сравнение с кожата на другите части от тялото, като това е напълно нормално и по никакъв начин не влияе върху здравето и доброто физическо състояние. При някои жени тази пигментация обаче е значително по-голяма, причинена от стареенето на кожата, триенето от тясно бельо, раждане, хормони... Дори околната среда има влияние. Вагиналното избелване дава добри резултати срещу нежеланата хиперпигментация.

Процедурата е кратка, около 15-20 мин. Върху повърхността на кожата се нанасят слаби киселини, които влияят върху структурата и вида й. Целта е да подобри както вида на кожата чрез отстраняване на увредения горен слой, така и тургора й чрез стимулиране образуването на нов колаген в дълбоките кожни слоеве и потискане на меланоцитите, които образуват пигмента меланин (отговорен за по-тъмното оцветяване). Кожата на външните полови органи става значително по-свежа, по-светла, плътна, подмладена, с изграден релеф и намалени дефекти. След процедурата има леко зачервяване, което отшумява в повечето случаи до половин час. За оптимални резултати се препоръчва курс от 3-5 процедури през 14 дни.

Стягане на вулвата и влагалището

© iStock

Тази процедурата масово се прави от жени след естествено раждане, преди и по време на менопауза, както и от такива, които искат да подобрят сексуалния си живот, изпитват сухота или имат болезнен полов акт. След рязко отслабване, при слабост на тъканите и хормонален недостиг влагалището също се отпуска, допълва д-р Попова. Това води до нарушения в сексуалния живот, чести възпалителни заболявания, загуба на либидо и намалено самочувствие.

Новото решение на този проблем е радиочестотният апарат Ultra Femme 360, който използва радиочестотни вълни, за да загрее влагалищните стени и вулвата, като по този начин подобрява кръвообращението и образуването на колаген и еластин. Резултатите са стягане и по-добро овлажняване на влагалището, подобряване на чувствителността и оргазмите.

Процедурата е безболезнена. Еднократен накрайник се движи в продължение на 8 минути във влагалището, 20-25 минути около вулвата и третира на 360 градуса околната тъкан. Целта е да се достигне температура до 40 градуса, което води до повишаване на кръвообращението и ремоделиране на колагеновите нишки и еластина (след 3 терапии еластинът от 10% нараства до 41%). Необходимият брой процедури за максимален ефект е 3, като те се извършват през интервал от една седмица, а поддържащи терапии са препоръчителни след година.

Уголемяване на G точката и подобряване на чувствителността

© iStock

G-точката обикновено е локализиранa между 1,5 до 2,6 см дълбочина по предната влагалищна стена. Единственото й предназначение е да доставя допълнително силно сексуално удоволствие по време на полов акт и да спомага за по-бързото достигане до оргазъм. При стимулиране (или просто докосване) G-точката е свръхчувствителна и би могла да създаде у жената моментен или бърз оргазъм.

Уголемяването на G-точката е нехирургична процедура, при която се инжектира PRP и/или хиалуронов филър на две места – в областта на точката и в областта на клитора. За около 30 минути тази процедура значително уголемява размера на G-точката, освен това стяга влагалището и повишава овлажняването. Препоръчват се 2 процедури през 3 месеца, като ефектът е до 12-18 месеца.
 

PRP-мезотерапия

PRP е концентрирана кръвна плазма с високо съдържание на тромбоцити, които стимулират възстановяването и обновяването на тъканите. Тази плазма, получена от собствената ви кръв, се инжектира в повърхностните слоеве на влагалищната тъкан, за да активира регенерацията, заставяйки клетките да се обновяват там, където трябва. Методът е безопасен (в организма не постъпва и милилитър чужда субстанция), а резултатен е дълготраен.

PRP-мезотерапията възстановява еластичността на влагалището и подобрява функцията на клитора, което води до повишено либидо, по-силни и чести оргазми и по-малко дискомфорт по време на полов акт. Препоръчват се 3 процедури през месец. Ефектът обикновено трае 12-18 месеца.

С PRP се лекува също влагалищната сухота, от която се оплакват много от жените в менопауза. В резултат на хормоналните промени влагалищната тъкан става суха и тънка, а повечето жени изпитват дразнене, сърбеж, дискомфорт... Половите контакти стават болезнени и дори невъзможни. Терапията с PRP безболезнено и ефективно решава тези проблеми.

Корекция на големите срамни устни с хиалуронова киселина

© iStock

С годините големите лабии променят вида си, кожата се отпуска, защото хиалуроновата киселина и колагена в организма намаляват. Много жени не харесват размера и вида на външните си полови органи. Това ги кара да се чувстват неуверени. Инжектирането на филъри с хиалуронова киселина подобрява естетичният и външен вид на големите лабии и подобрява чувствителността. Хиалуроновата киселина придава значителен обем при инжектиране – тя се свързва с водните молекули и постепенно изпълва обема, оформя и стяга.

Процедурата се извършва се под локална анестезия. Ефектът се вижда веднага, но резултатът трае до една година. При необходимост може да се повтори след минимум 9 месеца.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser