Преминете към основното съдържание

Антиейдж фитнес за лице? Да, има такъв!

Лондонският FaceGym e наистина интересно място

© iStock

Мислили ли сте някога, че можете да тренирате мускулите на лицето? Всъщност това не звучи толкова налудничаво, колкото изглежда. Както в класическия фитнес се грижим тялото ни е да е стегнато и оформено, така и с фитнеса за лице можем да постигнем същия резултат, тоест антиейдж ефект.

Въпросът е дали има такова място, където да можете да тренирате лицето. Да, но се намира в Лондон. FaceGym разполага с три студиа в британската столица и упражненията не са релаксиращи, а напомнят на тренировъчен лагер, но за лице.

„Когато отивате на фитнес, правите уникален сет от интервални тренировки, за да издължите мускулите и да накарате тялото ви да се промени. Аз използвам същата техника за лицето, създавайки микро-контурираща, мускулно-стимулираща, кардио и интервална тренировъчна програма“, обяснява основателната на FaceGym Инге Терон.

Стандартната 30-минутна „тренировка“ включва загряване, кардио, стягане и стречинг и струва между 50 и 130 паунда. „Мускулите на лицето могат да срастват един с друг. Важно е да ги разделим, за да могат да се изгладят бръчките“, добавя Терон. Това се случва и чрез мануална терапия, която също не е релаксираща процедура. Подложилите се на нея я определят като силен шамар и масаж едновременно. Но според FaceGym всичко това си заслужава, защото с редовни тренировки мускулите могат да влязат в толкова добра форма, че да нямате нужда от ботокс.

Разбира се, няма да е много лесно да посещаваме FaceGym, при положение че живеем в България, но това не означава, че няма варианти за тренировки на лицето. Потърсете в YouTube или пък се отбийте в „Мога йога“, където можете да пробвате антиейдж йога за лице.

Що е то артистик йога?

Вижте повече

Що е то артистик йога?

Тя ще се хареса на тези от вас, които се чувстват напълно отегчени от класическите асани

Още една полза за здравето от фитнеса!

Вижте повече

Още една полза за здравето от фитнеса!

Оказва се, че физическата активност намалява с цели 24% риска от рак на дебелото черво

5 упражнения за красива осанка

Вижте повече

5 упражнения за красива осанка

С тях ще изправите гърба и ще започнете да се движите грациозно

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser