Преминете към основното съдържание

Аплодисменти за глоса!

След дълги години отсъствие той най-после се завръща и май скоро няма да си тръгне
© ImaxTree

В минало време

Първият глос е създаден през 1932 г. от Макс Фактор и се казва X-Rated. Интересен факт е, че този продукт съществува в първоначалния си вид чак до 2003 г. Но прототипът на съвременния блясък за устни се появява доста по-рано. Още през 1829 г. GUERLAIN представя течното червило Bloom of Rose. За да може да се използва, то трябвало първо да се налее в порцеланова кутийка, а след това да се нанесе с пръсти върху устните. Пикът на популярността на глоса обаче е в десетилетиото след 2000-та година. Този продукт става толкова популярен, че гримьорите започват да наричат момичетата, които носят само блясък за устни, glossy girl. След това обаче той премина в графата „ретро“.

В сегашно време

Това лято глосът се завръща с гръм, трясък и блясък! Видяхме го да дефилира върху устните на моделите по време на ревютата на марки като GIORGIO ARMANI, PACO RABANNE и VERSACE. Но не се чувствайте ограничени само в рамките на класическия безцветен глос. На подиума виждаме по-скоро блясък за устни в лек розов или бежов нюанс, както и такъв с деликатни блестящи частички.

Апликаторът

Той е много важен за крайния ефект, затова марките хвърлят много усилия, за да измислят възможно най-иновативния и лесен за употреба апликатор. Те обръщат внимание на детайли като материала, от който е направен, или пък формата и ъгъла му. Водещо при избора ви обаче трябва да бъде вашето лично усещане за комфорт.


КАК ДА НАПРАВИТЕ УСТНИТЕ ПО-ОБЕМНИ БЕЗ ФИЛЪРИ


Ароматът

Най-често глосовете ухаят на нещо сладко като плодове или десерти, като целта е те да станат още по-приятни за употреба. Например ягода, ванилия, шоколад... Че кой би могъл да устои на това?

Плюсове

  • Глосовете са супер универсални – можете да ги комбинирате с всеки грим, прическа или облекло.
  • Нанасят се много лесно върху устните и буквално нямате нужда от огледало.
  • Формулата им е хидратираща и така създават голям комфорт върху устните.

Минуси

  • Нямат почти никаква издръжливост и бързо „изчезват“ от устните.
  • Формулата на някои от тях е доста лепкава, което не е особено приятно, особено при вятър.
  • Глосовете не са добър избор при по-официални поводи, тъй като са със силен блясък, а и не правят визията достатъчно ярка, както едно червено червило например.
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser