Преминете към основното съдържание

Апре-ски: най-яките купони на пистите с леден душ от шампанско

Вал д'Изер е родното място на ски партитата, а най-високият апре-ски бар се намира във Вал Торенс

Всеки скиор и сноубордист знае, че пистите не са само за каране. За да е пълна програмата, тя трябва да завърши подобаващо с купон. Така наречените апре-ски партита.

Представете си място, на което танцувате със ски обувките. Малко е странно, в началото се чувствате като робот, но на десетата минута сте във форма да се качите дори върху масите, за да ви полеят с шампанско от пулта.

Това парти се случва на открито – на пистите, а французите го наричат апре-ски. Но не заради обувките. Означава „след ски“ и започва обикновено към 15-16 часа, точно когато силите са ви напуснали на последния шус.

Един леден коктейл (нямате нужда от лед на -10 градуса!) или замръзващите балончета на бирата ще ви подействат като енергиен бустър заедно със силната музика, носеща се като ехо от планината.

Дори да не знаете къде точно е апре-ски партито, със сигурност първо ще го чуете, а после ще сте във вихъра му.

Вал д'Изер, Франция, е известен като родното място на апре-ски партита. В бара La Folie Douce са едни от най-шумните и атрактивни купони. Те са всеки следобед и на паузи продължават до късно през нощта.

La Folie Douce се намира на писта, до която се стига с лифта La Daille. Той е последно поколение бързо скоростни лифтове и за 60 минути може да качи 2800 души.

Откриването на апре-ски сезона в La Folie Douce във Вал д'Изер в началото на декември м.г. събра стотици гости, които домакините черпиха с отбрано шампанско, специална селекция френски вина, сирена, стриди... La Folie Douce във Вал д'Изер неведнъж е оглавявал листа за най-добър апре-ски бар в Европа, често е и в топ 3 на световните класации.

© Мария Георгиева, Ледените душове с шампанско на апре-ски партито във Вал Торенс

В друг френски курорт – Вал Торенс, е най-високият апре-ски бар La Folie Douce. Той е на 2500 м надморска височина. Партитата там започват сравнително рано, към 14 часа и винаги е лудница. Нормално, Вал Торенс все пак е столица на студентските купони във френските Алпи.

Когато пистите вече са ви оставили без дъх, е време да се насочите към огромната парти тераса на един от върховете, от която се разкрива прекрасна 360-градусова гледка.

Музиката, танците със ски обувки и шампанското се отразяват добре преди следобедния СПА релакс! За протокола – британците започват уелнес терапиите без дрехи на студа още от апре-ски партито.

Апре-ски парти в най-високия планински бар във Вал Торенс

Галерия

Апре-ски парти в най-високия планински бар във Вал Торенс

Във Вал Торенс, Франция, е най-високият апре-ски бар – La Folie Douce, който се намира на 2500 м надморска височина.

La Folie Douce във Вал Торенс е известен с ледените душове от шампанско, които се изливат върху танцуващата тълпа. Нещо като традиция, която този път няма български корени. И не изглежда толкова просташки, защото тук хората са винаги усмихнати. Нали затова е ваканцията?

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser