Преминете към основното съдържание

Ара, който е цяла една вселена

Прочутият музикант Ара Маликян се завръща с ново шоу „Royal Garage Tour” в София, Пловдив и Варна

С новото си мащабно, цветно и еклектично шоу “Royal Garage Tour” виртуозът Ара Маликян представя последния си 26-ти албум, излязал тази година - емоционално пътешествие из най-разнообразни стилове, жанрове и музикални култури по света, придружили кариерата на големия музикант.

В обиколката из „музикалните подземия” Ара си колаборира с емблематични световни изпълнители, записали гласовете си в неговия албум – арменеца Серж Танкян от System Of A Down, аржентинеца Андрес Каламаро, испанския рок идол Енрике Бънбъри, италианеца Франко Батиато и рапъра Kase.O.

Ара е бежанец, емигрант и пътешественик. Тръгнал от Ливан, живял в Германия и Великобритания, но избира Испания за свой дом. Като че ли усеща горещия й дух най-близо до своята емоционалност.

„На 8 години, когато около теб падат бомби, и имаш само една цигулка, наследена от баща си, ти не говориш за бъдещето, защото дори не знаеш дали утре ще отидеш на училище. Не знаеш какво те очаква, нямаш мечти”.

Испанците обичат и много ценят своя цигулар. Не само заради необичайната му история, наподобяваща филм. Но и защото вече 20 години придава своя изключителен колорит на испанската сцена.

В Испания Ара Маликян гради дом и семейство, като избира за своя спътница красивата актриса и режисьор Наталия Морено. Двамата имат син Кайро, който вече е на 5 години.

А испанците толкова харесват и почитат своя цигулар, че наскоро удостиха с най-престижните си кино награди Goya и Forque филма „Живот между струните”, посветен на необичайната му съдба и заснет от съпругата му Морено. „Ара е цяла една вселена”, казва тя в интервю. А който е бил на негов концерт, се убеждава в това.

„Royal Garage Tour”

„Връзките ми с гаражите започнаха през 1976 г., когато избухна войната в Ливан. По света най-модерните групи репетираха в гаражи, създадоха звучене и стилове, които промениха историята на музиката. Не исках да остана извън това”, казва Ара. „Когато бях десетгодишен, баща ми каза „Давай, сине, да слизаме в гаража и да направим банда като Rolling Stones”…И сега все още не виждам много рокендрол в това, но виждам много любов и това е по-важно от всичко!”

След това дойдоха други гаражи - германските, английските, парижките, испанските. Изглежда съм свързан с гаражите. И в гаражите ми се случват очарователни неща ...”, казва Ара.

Концертите на Ара Маликян са на 16 март в София, НДК, на 17 март във Варна, ДКС и на 19 март – в Пловдив, зала С.И.Л.А. Билети се продават в системата на Ивентим и на касите на съответните зали.

Още по етикети

музика , концерт
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser