Преминете към основното съдържание

Арета Франклин бе наградена посмъртно с Пулицър

Наградите за принос към журналистиката и изкуството бяха раздадени снощи в Колумбийския университет в Ню Йорк
© getty

Комисията, връчваща наградите Пулицър обяви победителите за 2019 година.

Тази година, певицата и активистка Арета Франклин, която почина през август 2018 г., стана първата жена в историята, която получи специалната награда за "незаменим 50-годишен принос към американската музика и култура".

Вестник South Florida Sun Sentinel получи главната награда. Медията публикува поредица от критични статии за действията на полицията по време на стрелбата в Паркланд.

Две награди бяха връчени за работа над материали за Доналд Тръмп: The New York Times разследва данъчните нарушения на бизнес империята на американския президент, а Тhe Wall Street Journal разказа за подкупите, които Тръмп е правил, за да запази мълчанието на жените, които са имали връзка с него.

Има двама победители в номинацията "Международни доклади". Това са Associated Press и поредицата им от материали за войната в Йемен и журналистите от Reuters, коитео бяха арестувани от властите на Мианмар заради материалите за конфликта на религиозна основа в Мианмар.

Комисията избра серията от доклади за мигрантите на кореспондентите на Reuters като най-добър фоторепортаж.

Още по етикети

култура , изкуство
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser