Преминете към основното съдържание

Армани отбеляза 40 години от първата си самостоятелна колекция

Световни звезди уважиха празника на маестрото в Милано: вижте ги
© Instagram

Изминаха цели 40 години от първата колекция на Джорджо Армани и той избра да отбележи този момент по екстравагантен начин. Дизайнерът организира изложба на собственото си творчество Armani/Silos в Милано.

Откриването на изложбата съвпадна с откриването на международното изложение Expo Milano 2015, на което самият Армани е посланик на модата. Темата на изложението тази година е „Да нахраним планетата. Енергия за живот.“ и се провежда от 1 май до 31 октомври.

„Този ден е изключително важен за мен и именно заради това реших да присъединя моята изложба към това изключително международно събитие – Expo Milano. Silos – това е пространство, в което събирах и анализирах работата си дълги години. Реших да нарека изложбата си така, защото тази сграда се използва и за съхранение на храна, а тя безспорно ни е толкова нужна за живота. За модата е толкова важна, колкото и храната.“

Изложбата е разположена на 4 етажа и заема 4 500 квадратни метра, като включва 600 облекла и 200 аксесоара от колекциите на Джорджо Армани през изминалите 40 години. Освен изложбеното простраnство, в музея е представен и дигитален архив, с който могат да се запознаят всички, които се интересуват от творчеството на дизайнера и желаят да се запознаят с теорията на модата.

Министерството на икономиката на Италия също почете работата и творчеството на Армани, като издаде специална марка-печат в знак на признателност на изключителния му принос към италианската модна индустрия и производство. Марката е в тираж 800 000 екземпляра, а изображението на нея е рисунка ескиз на логотипа на сградата Armani/Silos, като графиката е дело на самия дизайнер.

След тържественото откриване на изложбата, уважена от много световни знаменитости и звезди, празникът е продължил в неформална обстановка в Armani/Teatro. По време на коктейла на гостите е представена и ексклузивна мини изложба „Giorgio Armani Prive“, разказваща историята на дизайнера в продължение на 10 години във висшата мода. С това приключи поредицата от събития, посветени на рождения ден на модната марка.  

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser