Преминете към основното съдържание

Арменски и български художници заедно на благотворителен базар

На 1-ви ноември Арменският народен дом в София кани всички на благотворителен базар в своя двор

Месец след началото на жестоката война в Арцах, арменската общност в България се обединява и се обръща с призив за подкрепа и съпричастност в името на кауза, която ще вдъхне надежда на хилядите пострадали и останали без дом семейства.

От 12:00 до 15:00 часа на двора на Арменския дом ще можете да се снабдите с ръчно изработени арменски сувенири, направени с много любов от децата от Неделно училище AGBU София „ХайЛер“, да се насладите на вкусен „хоровац“ (арменско барбекю) и на различни видове арменски сладки.

Към каузата се включват, както арменски, така и български артисти. Една от тях е и художничката и член на СБХ - Мария Маслева.

“С радост се присъединявам към благотворителната инициатива за набиране на средства за хуманитарна помощ за бедстващите във войната в Арцах. Надявам се да помогна с моят малък принос, като дарявам тази картина", споделя тя.


Всички събрани средства от "Благотворителен базар за Арцах" ще бъдат дарени в подкрепа на силно пострадалото цивилно население на Арцах, което е във все по-голямата нужда от хуманитарна помощ, заради ежедневните неспирни бомбардировки и заличаването на повечето икономически важни инфраструктури в големите градове и села на региона.

Подобна инициатива ще се проведе и в Бургас пред Арменската църква на 1-ви ноемрви от 10:00 до 14:00 часа.


Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser